Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2005, 04:36   #1
UpGrade666
Zainfekowany

Data rejestracji: 18.01.2005
UpGrade666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
>>Ja vs upierdliwy ASUS + kaprysy SB<<

Jestem tutaj świeży na forum i...mam extra problem;

***8226; Pierwszy wątek dotyczy bootowania CD pod płytą ASUS TUSL2-C
Startuję z dysku startowego win98, wpisuje 'setup' będąc pod CD z win98 i... zamiast instalacji widzę czarne tło i zawias ogólnie.
Gdy natomiast chce instalnąć XPeka ruszając z płyty CD, to wyskakuje komunikat z nieprawidłowym dyskiem.
Mam dwa CD-Romy: Teac'a i Lite-On'ka (oba mi BIOS wykrywa i zawartości płyt moge czytać z poziomu DOSa)
Moje ustawienia bootowań:
--------
Removable Device [Legacy Floppy] // nie ma tu opcji wyboru CD
IDE Hard Drive [mój dysk tfardy ]
ATAPI CD-ROM [logicznie mój napęd CD] // pod Primary Slave (drugi CD mam jako Secondary Master)
Other Boot Service [INT 18 Device (Network)]
---------
Czy coś jeszcze przegapiłem co do bootowania??
Mam wersje biosu 5/10/2002

***8226; A teraz drugi problem w ramach bonusu...
Miałem zintegrowany SB128PCI na starej płycie i nie umiałem uruchomić Hitmana 2 bez uprzedniego wyłączenia karty muzycznej :/ Tylko bez niej mogłem odpalić gre. Problemy też miałem z Silent Hill 3 - podczas większej ilości efektów dźwiękowych w grze muzyka zaczeła "harczeć" aż uszy opadały Gdy włączyłem dynamiczne cienie muzyka harczała cały czas. Obecnie mam w/w płyte oraz osobnego SB 128 PCI wersja CT4810. Hitman nadal mi nie działa z dźwiekiem a SH3 jeszcze nie obczajałem ale przypuszczam że bedzie taka samo.
Czy to wszystko może być wina karty dźwiękowej i/lub jej sterów??
// Jakby co, to mój Little Butcher: Celeron II 700; 384 SDRAM; SGT 20GB; GF4Ti4400 i wsio na w/w płytce // (Komp jest w fazach tuningu <procek pójdzie na odstrzał> )
UpGrade666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online