Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2005, 16:26   #5
blackdragon
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2005
blackdragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
c.d. z obczajaniem tego mojego wadliwego Neca
Otoz znajomy, ktoremy policiłem tego neca, wkoncu ja zakupil i zaczalem porownywac co sie da z tym moim. Otoż w Nero 6.6.0.0 (wixp sp1) bez problemy na dzien dobry wypalił 2 płytki x8 BULKPAQ i 2 płytki x8 PLATINIUM z prędkością x12, aż łezka mi płynęła oglądając tylko zielone kwadraciki w Nero Speedzie .
Oczywiscie bezblednie wypalał wszystko co z x4. Odczyt rewelacyjny.
Potem przetestowałem DVD-RW, PLATINIUM x4(RITEKW04) . Wypalił x4, znów 100% zielonych ale z prędkością odczytu gorzej - max transfer to od ~2MB do ~5MB ( I to jedyna(z grubsza narazie) zła cecha wspólna mojej nagrywarki i tej od kumpla). Moze ktoś jeszcze przetestowac DVD-RW tego NECA ?

Ponieważ u siebie miałem nero 6.3.1.6 (na WIN2003 standard), więc w nadziei, że tu może być problem przeistalowałem nero na tego 6.6.0.0 lecz...wypiłem w prawdzie na x12, ale wszytko w błedach. Wniosek jeden, trafiłem na trochę wadliwego neca....ale jeszcze go nie oddaje, bo zmiana wersji Nero, jednak cos chyba dala, bo o ile (jak juz pisalem) wczesniej na starszej wersji mialem 2 na 3 ESPERANZYx4 do wyżucenia (wypalane z predkoscia x4) tak teraz naraziem mam 0/4 , oraz 2 plytki x8 wypalone x8 rozniez bezbłędnie.
Widać, że od konfiguracji/biosu/systemu/od pogody dużo zależy. Poki co zostawiam go i czekam na biosiki ( chyba, że uda mi się podmienić znajomemu )
Jesli chodzi o mnie....wciąż polecam tego NECA jako NAJ za cene do 300zł ( a to ze jeden na iles tam ( no wlasnie...na ile ? ) jest do d... to coz...ma sie PH )

Ostatnio zmieniany przez blackdragon : 18.01.2005 o godz. 16:31
blackdragon jest offline   Odpowiedz cytując ten post