Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2005, 21:03   #6
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ludzie którzy pomogli by ci robic taki serwis prace maja - musiałbyś sporo przebic ich dotychczasowe zarobki zeby zgodzili się rzucić starą i podjąć nową [niepewną] pracę

z grafiką czy pisaniem newsów poradzi sobie amator czy dzieciak - ale jak chcesz robić taki serwer profesjonalnie to potrzebujesz zawodowca - i na dodatek musisz trochę się na tym znać - wiedzieć jaka platforma [cocoon/php/asp], jaki przewidywalny ruch, reklamodawcy, konkurencja - gdzie chcesz hosting, jaki, ilu ludzi chcesz zatrudnic itp

samo rozkrecenie forum nie jest proste, calkiem dobre serwisy maja z tym problem, serwisy z marka i pewnego rodzaju renoma - na to trzeba czasu i odrobiny szczescia - bo skonfigurowac icon board potrafi kazdy

wyoknanie samego layout serwisu to rząd 10k pln na starcie, i nie radze na tym oszczedzac bo klient ostatnio cholernie wybredny i niejeden dobry serwis sporo stracil pochopnie zmieniajac szatę ze 'starej' na 'nowsza-lepsza' [szkoda, ze festyniarska] [z ostatnich przykladow - filefront spsił się graficznie zupełnie]

kampania reklamowa - trudne dzieło, konkurencja straszna, zrobic banner - nawet bez akcji tylko piszac recznie w action scripcie - to pryszcz, zrobic rozsadny banner - to juz spora sztuka
No cóż życie nie jest łatwe .

Ja też nikomu nie proponuję rzucania pracy - ale praca "przy okazji" może kogoś zainteresowac. Jest parę przykładów serwisów, którym się udało a nie należą do "wielkich" portali. Jest wielu ludzi, którzy coś potrafią i nie zawsze mają szansę to wykorzystac. Zresztą jak pomysł wypali to będzie sensowna kasa...

W sprawach technicznych www się orientuję "tyle o ile" ale mam doświadzczenie "biznesowe", mam pomysł (myślę, że dobry), mam plan jak go zrealizowac i troche kasy na początek.

Popracujemy to zobaczymy jakie beda rezultaty... Jak się nie uda to żonka wytrzepie skóre che che....

Najważniejsze, żeby zebrac ludzi, którzy coś potrafią i którym się chce. Wielu siedzi w domu i narzeka jak to źle jest .... jak w tym kawale o starym Żydzie, który modlił sie do Boga o wygraną w Lotto ---> Trzeba najpierw zagrac!

8 ) 8 ) 8 )
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post