W Windows 2003 eMule ma straszne problemy ze ściąganiem plików. Łączy się z serwerem w miarę szybko, ale samo ściąganie przerasta go. Jeśli już zacznie ściągać, to są to transfery rzędu 1kB/s
Myślałem, że może administrator obciął mnie i stąd tak żałosne transfery, ale okazuje się, że nie... zainstalowałem celem sprawdzenia WinXP z SP2. Oczywiście użyłem najnowszego XP-AntiSpy, aby nie mieć limitów na TCP/IP. I tutaj niespodzianka w działaniu eMule. Działa bardzo ładnie.
Koniecznie chciałbym wciąż korzystać z Win2003, ale chciałbym też, żeby eMule działał jak należy. Czy ktoś z Forumowiczów wie, gdzie leży przyczyna tak fatalnego działania eMule w Win2003?? Ewentualnie co należy zrobić (pewnie coś z usługą TCP/IP), aby eMulek wrócił do pełni sił??
Przeszukałem google internet w celu wyjaśnienia moich problemów, portale poświęcone Windows'om, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Oprócz tego, że wina może być właśnie w usłudze TCP/IP.
Dodam, że systematycznie aktualizuję Windows 2003, więc moze któraś łatka tak załatwiła programy p2p, podobnie, jak ma to miejsce w SP2 dla WinXP...
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie wskazówki