Cytat:
Napisany przez kataryniarz
Rowniez posiadam LG 4163B - idealny palnik jak dla mnie, ze wzgledu na obsluge DVD-RAM i dobry serwis. Tak naprawde wybralem LG wlasnie dlatego i jestem zadowolony. W innym wypadku zdecydowalbym sie na Benq - dobry palnik z dobrym softem.
@Fuzzy
Nie sugeruj sie opinia kogos, kto mial kiedys CD i teraz wypowiada sie na temat jakosci DVDRW. Ostatnie modele LG naprawde sa dobre i potwierdzaja to testy. Poczytaj na innych stronach np. cdfreaks.com - tam znajdziesz wiecej obiektywnych opinii.
Tutaj wiekszosc jest zaslepiona napedami Liteona i nie widza nic innego. Niestety nowe modele tego producenta to kompletna porazka.
|
Jak pisalem LG moze i sa lepsze w osiagach ale mysle ze nie wytzrymuja palenia w duzych iosciach. Jak policzylem to moj litek wypalil ponad 400DVD i ok 200 CD <- nie wliczam tu CD-RW i DVD-RW tego w sumioe ze 100 by sie nazbieralo

, jak mialem LG32x to padla po ok 300CD

, ale osiagi miala lepsze niz nie jedna inna....
ed:
mam tego litka jakos od konca wakacji - musialbym poszukac... dvd-ram po co to komu... przynajmniej mi niepotzrebne jak mam DVD+R ESPERANZA za 1,36PLN.
I jako "zaslepiony litkiem"

polecam NEC Pioneer albo i najlepiej Plextor(plex ma dobry serwis nie trzeba 4 razy do naprawy (tyle trzeba z LG w gwarancji jest napisane) oddawac by wymienili na nowy, daja odrazu nówke - przynajmniej w b-stoku)
Sprzet ktory posiadasz jest w pelni wystarczajacy - ja mam celerona 1300/256RAM/HDD IBM 30+Saegate 160GB+Maxtor 80GB na pokladzie Abita ST6 i przy 8x ogladam film ( z innego HDD) wiec jak na moj gust tu nalezy brac pod uwage szybkosc hdd bo reszta sprzetu jest OK
Jezeli wczoraj kogos bardzo urazilem to bardzo SORRY.