Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.01.2005, 10:11   #8
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez kataryniarz
Rowniez posiadam LG 4163B - idealny palnik jak dla mnie, ze wzgledu na obsluge DVD-RAM i dobry serwis. Tak naprawde wybralem LG wlasnie dlatego i jestem zadowolony. W innym wypadku zdecydowalbym sie na Benq - dobry palnik z dobrym softem.

@Fuzzy
Nie sugeruj sie opinia kogos, kto mial kiedys CD i teraz wypowiada sie na temat jakosci DVDRW. Ostatnie modele LG naprawde sa dobre i potwierdzaja to testy. Poczytaj na innych stronach np. cdfreaks.com - tam znajdziesz wiecej obiektywnych opinii.
Tutaj wiekszosc jest zaslepiona napedami Liteona i nie widza nic innego. Niestety nowe modele tego producenta to kompletna porazka.

Jak pisalem LG moze i sa lepsze w osiagach ale mysle ze nie wytzrymuja palenia w duzych iosciach. Jak policzylem to moj litek wypalil ponad 400DVD i ok 200 CD <- nie wliczam tu CD-RW i DVD-RW tego w sumioe ze 100 by sie nazbieralo , jak mialem LG32x to padla po ok 300CD , ale osiagi miala lepsze niz nie jedna inna....

ed:
mam tego litka jakos od konca wakacji - musialbym poszukac... dvd-ram po co to komu... przynajmniej mi niepotzrebne jak mam DVD+R ESPERANZA za 1,36PLN.

I jako "zaslepiony litkiem" polecam NEC Pioneer albo i najlepiej Plextor(plex ma dobry serwis nie trzeba 4 razy do naprawy (tyle trzeba z LG w gwarancji jest napisane) oddawac by wymienili na nowy, daja odrazu nówke - przynajmniej w b-stoku)

Sprzet ktory posiadasz jest w pelni wystarczajacy - ja mam celerona 1300/256RAM/HDD IBM 30+Saegate 160GB+Maxtor 80GB na pokladzie Abita ST6 i przy 8x ogladam film ( z innego HDD) wiec jak na moj gust tu nalezy brac pod uwage szybkosc hdd bo reszta sprzetu jest OK

Jezeli wczoraj kogos bardzo urazilem to bardzo SORRY.

Ostatnio zmieniany przez polakT : 20.01.2005 o godz. 10:20
polakT jest offline