Cytat:
|
Napisany przez VIZZARD
Chyba polubię tę nagrywarkę

|
A ja wrecz przeciwnie

Jak zwykle trafiam jakies "dziwne" egzemplarze wszelkiego sprzetu
Najpierw przyszedl kolega co ma Plexa 712 z plytka DVD+R 8x Verbatim wypalona kilka minut wczesniej z predkoscia 12x. Chcial ja u mnie przetestowac, oto wynik:
Poszedlem czym predzej do niego po jedna z takich plytek (kupil ich 25 w jednym cake'u). Test QScan:
Jak widac wszystko w porzadku, przy 8x bylo mniej wiecej to samo (a nawet minimalnie gorzej), wiec wypalilem 12x i co ... ?
Ano to:

Przy predkosci 8x troche lepiej:

12x jeszcze gorzej niz 4x, wiec 16x juz nawet nie sprawdzalem.
WTF ??
Wnioskuje z tego, ze odczyt jest okej, bo plytka wypalona na plexie ma calkiem wypasiony wykresik. Chociaz i z odczytem bywa roznie, pozyczylem cos od kolegi na plytach Bulqpak (tak wiem.. shit, nawet uprzedzal mnie ze bedzie problem z odczytem). U siebie nie moglem odczytac plytki w calosci, a wykresy prezentowaly sie mniej wiecej tak:
plytka 1 plytka 2
U kolegi na w/w Plexie poszlo bez zajakniecia, naped nawet nie zwalnial, sprawdzalismy tez na jego czytniku LiteOn i ta sama sytuacja, plytka sie skopiowala bez problemu.
Idzmy dalej... inna plytka Verbatima tylko ze tym razem minus x8 palony x4:
I co to ma znaczyc ?

Nie jest to odosobniony przypadek.. chyba tylko 2 plytki zeszly mi ponizej 30k PIE w sumie, reszta wacha sie w przedziale 30k-200k...
Ma ktos pomysl co moze byc nie tak?