Witam
Mam następujący problem:
1. Podczas nagrywania płyt wywala mi błąd Write Error (W nero). Oprocz tego raz zdarzył się też błąd fiksacji.
2. W Nero zaznaczyłam symulację i sprawdzanie predkości zapisu (dla pewności). Predkość sprawdza zawsze bez problemu, podczas symulacji czasem sie wykrzaczy a czasem symulacja zakończy sie powodzeniem a dopiero podczas nagrywania na nośnik wyskakuje błąd.
3. Zmarnowałam juz okolo 10 nowych plytek, probowalam roznych żeczy:
- zmienić program do nagrywania (na Audio CD czy jakoś tak), ale tam też wywalił jakiś error i skopał płytę.
- zaktualizować nero (wersja 5), ale po odpaleniu instalacji wywala błąd, że nie moze zaktualizowac (zdaje sie, ze przy programie do robienia okładek) - na samym poczatku
- wgrać nero 6 - nową wersje - ten sam błąd
- zmienić predkosc nagrywania na minimalną (4x) - doszło dalej niz wcześniej bo chyba do około 80% i też wywaliło write error
- zmienic tryb nagrywania z disc-at-once na track-at-once - i NIC
- zamiast audio nagrać płyte z danymi - dalej write error
- nagrac inne pliki audio - dalej write error
Ważne: Problem pojawił się wczoraj, w momencie gdy zaczęłam nagrywac na nowych płytkach (Platinum 700 52x). Wczesniej nagrywalam na Sony, jeszcze wczesniej na wielu innych i bylo ok. Teraz kolejna sprawa zalezy mi na rozwiazaniu problemu i poradzie co zrobic zeby nagrywalo mi na tych plytach bo mam ich 90 i nie chce teraz ich sprzedawac i kupowac innych
Mój sprzet:
Nagrywarka: Lite-ON LTR-40125S
Płyty: Platinium 700MB 80Min 52x
Nero: 5.5.9.2 i nie moge zakutalizowac
DMA: DMA jeśli dostępne
PROSZE O SZYBKA POMOC!!!!