Dyskusja: Sims 2 jak nagrac?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.01.2005, 21:06   #1
brucek
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2005
brucek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Przeczytałem chyba całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem. Jestem początkujący i terminy typu "emulowanie" czy "safe disc" są mi niestety obce. Problem mój dotyczy jednak nie nagrania a działania gry.
Ale od początku: miałem obrazy 4 płyt cd nagrałem je w Nero 6 na płytach TDK 800MB. Nie miałem z tym żadnego problemu. Dodatkowo mam zainstalowane programy: AnyDVD 4.1.1.2, CloneDVD 2, Alcohol 120% 1.9.2, Instant CD+DVD. Nagrywałem na DVDRW Samsunga TS-H552B z max prędkością czyki 40x.
Zadowolony zainstalowałem grę ładując po kolei wszystkie płyty. Problemów żadnych nie było. Zrestartowałem komputer co by mi nic nie zepsuło zabawy i uruchomiłem grę. Wyświetliło się okno powitalne The Sims 2, czekam, czekam, czekam... i nic. Napęd pracuje i nic. Kilka prób, nie pomaga. Poczytałem tutaj i zainstalowałem DaemonTools347. Spróbowałem uruchomić grę i... wywaliło mi system!!! Odpalał się potem dwie godziny, bo naprawiał skrzyżowane pliki w alokacjach czy coś. Kolejna próba i to samo. Chciałem spróbować uruchomić grę z obrazu, ale podczas rozpakowywania (obrazy mam spakowane i nagrane na płytę DVD) mój komputer również odmawiał posłuszeństwa (wcześniej było dobrze). Usunąłem DaemonTools, bo to chyba przez niego i jestem w kropce.
Jeśli ktoś mógłby powiedzieć mi co zrobić będę wdzięczny. Który program usunąć (nie chcę się rozstawać z żadnym ale jak mus to mus), co jak ustawić i jak w końcu zacząć się cieszyć grą?

A chcę zagrać na: (słabiutko wiem) Duron700Mhz, 384MB SDRAM, Geeforce FX5200, DirectX 9.0c, DVDRW Samsung TS-H552B lub DVDRom Liteon LTD-163 (JLMS HJ-HD166S), Windows XP - chyba wszystko? Aha i nie mam Service Pack'a 2. Potrzebny jest?

Pomoże mi ktoś?

Ostatnio zmieniany przez brucek : 22.01.2005 o godz. 21:25
brucek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online