Dyskusja: [-18] Zarabianie?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.01.2005, 00:13   #10
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
smiechu warte mam 19 i dzialam na allegro od 4 lat

jest masa ludzi niepelnoletnich i allegro doskonale sobie z tego zdaje sprawe.... ale utarg to utarg
Allegro nic z tym nie robi, bo nie może sprawdzać każdego użytkownika oddzielnie. Ale jeżeli tylko otrzymają zgłoszenie, że dany użytkownik nie ma 18 lat, to natychmiast zawieszają mu konto. Jeżeli użytkownik stwierdzi, że jest pełnoletni, to musi przesłać kopię dokumentów które to potwierdzają (np. dowód osobisty, paszport, prawo jazdy). Kiedyś ktoś na cafe allegro zasugerował, żeby nieletni mogli korzystać z Allegro tylko jako kupujący i do tego bez aktywacji konta (z kopertą) - pomysł moim zdaniem godny rozpatrzenia.

Podziwiam takich, którzy - chociaż niepełnoletni - wykazują się większym profesjonalizmem i odpowiedzialnością niż niejeden "stary" allegrowicz. Niestety prawda pokazuje, że większość młodych na Allegro to nie porządni sprzedawcy, tylko zwykli gówniarze.