Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.01.2005, 16:09   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo
hahaha ....
a co tam będziesz się rozdrabniał, to tylko 2 zera więcej a za to spokój na parę latek i jaka przyjemność ze słuchania muzyki

a tak na serio :

- w tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic porządnego (warto zastanowić się nad czymś chociaż w granicach 150-200 PLN co będzie przydatne na nieco dłużej)
- przenoszone częstotliwości przypominają góry i doliny zamiast linii prostej, tzn. coś jest za mocno a coś za słabo, jak słusznie zauważyłeś mimo, że bas był ok to zapewne środek i wysokie tony były przytłumione (czasem bywa też dokładnie na odwrót ***8211; rozwala wysoki ton a zero basu)
- materiały do produkcji są bardzo niskiej jakości, zwracaj więc przy kupnie uwagę czy coś nie trzeszczy, świszczy, chrobota, dzwoni itp. , bywa to dużo bardziej denerwujące niż słaba jakość dźwięku
- wybieraj słuchawki możliwie najlżejsze (100-160 g), gdyż długie przesiadywanie przed kompem w ciężkich słuchawkach (do tego na całe ucho) jest męczące, wiele firm ma bardzo leciutkie modele specjalnie do kompów np.: http://www.lauda-audio.pl/prod/4799/778.htm, niestety nie mają one regulacji głośności i mikrofonu o czym wspominałeś

Dobra wiadomość to taka, że jak wydasz 50 złociszy i zakup się nie uda to strzelasz do kosza za 3 punkty i idziesz kupić coś innego
Dzięki za konkretne rady. Na pewno się przydadzą

Natomiast co do wartości mojego zakupu, to zdaję sobie sprawę, że za tyle pieniędzy nie kupię nic rewelacyjnego, ale też nie to jest moim celem. Nie chcę wydać dużo, to szkoda mi przepłacać w Polsce za sprzęt, skoro mogę go prawie o połowę taniej sprowadzić ze Stanów. Właściwie to pojechałem do sklepu z zamiarem wymienionych dalej Philipsów 195, które są całkiem przyjemne i pomijając praktyczny brak głębszych basów, dają naprawdę czysty, ładny dźwięk. Ale że obok stały właśnie te MediaTecha, o których wspominałem, to sprawdziłem i je i naprawdę spodobał mi się w nich bas. No ale niestety kosztem czegoś...

No nic, porozglądam się jeszcze, a jeśli nie znajdę nic godnego uwagi, to pewnie zdecyduję się na razie na tego Philipsa za 25 złotych, a z czasem zainwestuję w coś lepszego

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post