Witam!
Niedawno stałem się posiadaczem nagrywarki MITSUMI CR-2801TE. Od razu zainstalowałem nowy firmware (1.10) i wziąłem się za wypalanie płytek

Pierwszy nagrałem CD Audio (z plików MP3), ustawiłem prędkość na 2x i w trakcie ok. 30-40%, pojawił się komunikat, że Nero 6.6.0.5 nie może dalej nagrywać... Nie poddałem się i dograłem drugą sesję z resztą utworków - płytka na kompie działała bez żadnych problemów, ale na odtwarzaczu działa tylko pierwsza sesja (nowo dograne utwory nie są wykrywane). Było to na nośniku Verbatim'a z max speed 48x. No nic, postanowiłem, że nagram sobie drugą płytkę z plikami do kompa i tym razem odpaliłem na prędkości 1x, bez zamykania sesji - nagrywało się normalnie i kiedy doszło do 100%, komp przez chwilkę przestał pracować, a później wyskoczył komunikat: "Wykonanie polecenia Fiksacja nie jest możliwe" - teraz ta płytka nie chodzi i nie da się na niej dograć danych... Trudno, 2 nośniki przepadły, ale mam pytanko co można zrobić, żeby na przyszłość ustrzec się takich problemów? Macie może jakieś porady? Może ew. upgrade sterowników (stery są Windowsowskie) mógłby pomóc (jeżeli można, to proszę o linki do sterów, bo nie mogłem znaleść)? Dodam jeszcze, że mam dość mało miejsca na dysku (ok. 20-40 MB wolnych), więc może to tego wina? Dysk i nagrywara podłączone są tą samą taśmą - dysk jako Master, a nagrywarka jako Slave

Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję! Pozdrawiam