|
Praktycznie nie znam CD-RW poprzedniej "epoki" która by miała problemy z nagraniem CD-R wieć Twój napęd nie jest jakiś wyjątkowy - znam za to kłopoty nowych napędów z nagrywaniem DVD i to juz jest fakt.Albo technika wciąż w fazie testów albo sam nie wiem ale jedno jest pewne przy technice CD-R nie było takich kłopotów aby płyty były nagrywane wybiórczo i z loteryjną jakośćią. Trzeba się poprostu obecnie dostosować - przeczekać i musi być dobrze. Ja mam LiteOn'a DVD-R i zadnych powodów do narzekań - więc tak jak juz wspominałem gdzieś nie ma monopolu na rację (to do tego "jak wiadomo tragedia" ) - narzekają mniej lub więcej posiadacze wsprzętu różnych firm - wiecej Ci ktorego sprzętu sprzedaje się wiecej - proporcjonalność.Nie twiedzę ze uzywasz tanich płyt ale twierdzę obecnie ze mój nagrywa bardzo dobrze - czyta u innych - i doskonale na stacjonarnym wiec czegóż wiecej potrzeba.Oczywiście moze niedługo paść - przestać dobrze pracować itp - ale cóż będe się martwił jak to nastąpi.To prawda ze ta firma nieźle straciła przechodząc z CD-R na DVD-R jesli chodzi o dopracowanie - ale inni tez nie bardzo się wykazali - poza oczywiście perełkami - wyjątkami.
|