Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2005, 12:21   #146
Malo
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.05.2002
Malo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
trochę płytek już nagrałem i jak do tej pory padła tylko jedna płyta DVD. Pod koniec nagrywania napęd jakby się zawiesił i po kilku minutach wypisał błąd zapisu. Była to kompilacja zawierająca dużo plików MP3, płytka to TDK DVD+R x4, nagrywanie w Nero 6. Ta sama kompilacja nagrana chwilę później na TDK DVD+R x8 (x4 już nie miałem) z prędkością x8 wypalona bez problemu.
Padło też kilka CD-R ale to Msonic i Hawk.

A to płytki, na których do tej pory nagrywałem:

TDK DVD+R x4 - bez problemu (oprócz tej jednej w/w) - różne dane

TDK DVD+R x8 - bez problemu - (gry na PS2 (obraz ISO) nagrywane w DVD Decrypter i Alcoholu - płytki palone x4, działają na konsoli

Esperanza DVD+R x8 - bez problemu, filmy DVD odczytywane bez problemu na jednych odtwarzaczach, a na innych (Philips-nie wiem jaki model) nie (film się przycina). Ale nie wiem czy to nie wina samego DVD, może nie czyta tych + za dobrze.

a z CD

TDK x48 - bez problemu

Msonic x48, x52 - Nero rozpoznaje jako x4, x8 - dobre do nagrania jako CD-Audio do odtwarzaczy, które nie odczytują szybciej nagranych płyt (a są takie)

Hawk x52 - a te rozpoznaje normalnie i proponuje zapis od x8 wzwyż (brakuje tego x4)

Esperanza CD-RW HS - nagrana bez problemów x10

W wolnej chwili sprawdzę je w CD Speed i podziele się wynikami. Chyba, że jest jakieś inne oprogramowanie testujące działające z Toshibą SD-R 5372.
Do odczytu mam DVD-ROM Toshiba SD-M1602

Ostatnio zmieniany przez Malo : 25.01.2005 o godz. 12:27
Malo jest offline   Odpowiedz cytując ten post