|
LiteOn SOHR 5238S; windows 98; pentium 166; nie umi znaleźć urządzeń SCSI/ATAPI
Witam,
mój problem składa się kilku połączonych ze sobą faktów. Pierwszym ważnym utrudnieniem jest słaby komputer na którym przyszło mi urzędować, ponieważ ma tylko Pentium 166 MHz oraz 128 MB ram. Z tego względu nie mogę zainstalować dołączonego do nagrywarki LiteOn SOHR 5238S oprogramowania jakim jest Nero w wersji 6. We własnym archiwum miałem Nero w wersji 5.5.10.15. Niestety te nero nie wykrywa nagrywarki fizycznej w moim komputerze. Przeczytałem na forum, że nagrywarki z serii SOHR obsługuje nero 5.5.10.51 i nowsze. Niestety nigdzie nie umie takowych znaleźć. Ale to nie ostatni problem. Zainstalowałem Clona w wersji 5.1.0.0 i on także nie potrafi znaleźć mojej nagrywarki! Ostatnia pozycja w logu to wyszukuję napędy SCSI/ATAPI. Na tym się niestety kończy. Nagrywarka dobrze czyta płyty i jest obecna w "Mój komputer". Prosiłbym was o pomoc w zainstalowaniu i skonfigurowaniu tej nagrywarki. Dodam jeszcze, że jest ona podłączona samodzielnie na drugiej taśmie jako Master. Z góry dziękuje i pozdrawiam.. . Dawid
Ostatnio zmieniany przez kopruch88 : 25.01.2005 o godz. 16:41
|