Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.01.2005, 12:15   #17
Dombel
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2005
Dombel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KaPi
Kupujesz ten shit?? Ja tylko raz dałem się tak wrobić! Wszystkie porysowane, wszystkie z odzysku trzech różnych firm (w tym jedna tajwańska) tylko przemalowane, w dodatku bezczelnie, bo wszystko spod spodu przebija. Każda płytka zrysowana - nic się nie da na niej nagrać! Kupujcie sprawdzone płyty, typu TDK, Samsung, Verbatim, Esperanza, Omega itp. (więcej nie przychodzi mi do głowy). Nie kupujcie na pewno: Hawk, Mint, Platinum.
I Esperanza czy TDK ma swoje słabsze partie co do Platinum to mam same pozytywne doświadczenia z CD/DVD+-R odradzam natomiast zakup RW tej firmy. Ale Wracając do tematu dyskusji. To raczej nie jest wina płytek. Radziłbym sprawdzić następujace elementy zanim oddałbym nagrywarkę do serwisu:
1. Najważniejsza rzecz to Nero info tool i zakładka ASPI - Sprawdź czy poprawnie zainstalowane są biblioteki systemowego ASPI i ASPI z nero
2. Wersja Nero też mi się za bardzo nie podoba - rzecz w tym, że zdaje się ale przy tym nie będę się upierał, pewne przeboje miałem z wersją 6.0.0.6 dołączoną do nagrywarki. Wykładała się przy każdej próbie nagrania płytki w XP SP2
3. Jeżeli masz zainstalowane więciej niż jeden program do nagrywania np. Clone DVD i Nero poszukaj w sieci czy nie istnieje konflikt pomiędzy tymi dwoma konktretnymi wersjami programów.
4. Po sprawdzeniu ptk 1 i 2 spróbuj wypalić płytkę z DVD danymi mieszanymi np. Kilka Mp3 trochę dokumentów, kilka mniejszych i kilka większych archiwów zip oraz 1 lub 2 DivX'y. Przy nagrywaniu włącz weryfikację. Jeżeli nagra bez problemów (lub ew. walnie parę błędów pod koniec płytki) to sprawa wygląda prosto - zmień płytki i sprawdź czy materiał który masz na płytce DVD do przegrania nie jest zabezpieczony.
Jeżeli zaś pierdzielnie się znów to winiłbym nagrywarkę.