Dyskusja: Co kupić???
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.01.2005, 20:35   #62
Adams32
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
Adams32 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Czy warto kupić nagrywarkę DVD Pioneeer ?

No i faktycznie nagrywarka okazała się całkowicie bezproblemowa, nie zepsuła mi ani jednej płytki, a wszystki nagrane płyty czytają się do dziś !
Choć to nie były nośniki dobrej jakości bo: Falmingo, Esperanza, Princo (wszystkie DVD-R).
W kwietniu tego roku miałem możliwość bez żadnych kosztów wymienić 106 na model 107 , co też uczyniłem.

Generalne uważam że nagrywarki Pioneera to dobry i solidny sprzęt dlatego jeśli miałbym dziś komuś polecić jaki palnik kupić to napiszę Pioneer 108.
Napęd tak samo solidny jak 107 (a może nawet solidniejszy) oraz oczywiście możliwość zapisu na nośnikach dwuwarstwowych ( DL )
+ automatyczny bitseting (płyta widzaina jest jako DVD-ROM) tych płyt (DVD+R DL).

Jak niewiesz co kupić i smutek na Cię napiera to kup Pioneera !
Hmmm, parę słów komentarza. Mam Pioneera siłą rzeczy (w makach jest oprócz Soniaka standardowym wyposażeniem) i wydawałoby się, że twe słowa potwierdzają wybór Apple'a, ale...
...jakoś już nie jestem do tego przekonany, bo właśnie moja 106-ka wyzionęła lasera. Tak po mniej więcej 200 razach. To mało, czy dużo?
Pytałem się kolegi - jego Nec już 2000 przeleciał.
... a może mam po prostu pecha...?
Adams32 jest offline