Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.01.2005, 00:06   #4
paluch_jp
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2005
paluch_jp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question dołączam się do pytania!

witam!

mam bardzo podobny problem (nie wiem nawet czy nie taki sam ale jestem troche zielony w tych sprawach).
posiadam raczej bardzo starego kompa, 166MMX z 48MB i 2 dyski podpiete na PM i SS (a Lite-On'a SOHR-5238S na SM). nagrywarke widzi mi normalnie w programach i w explorerze, moge normalnie czytac i kopiowac rzeczy z plytek, nero (ver.6.6...) nawet robi obraz plyty i czysci CD-RW. wszsytko w panelu sterowania "dziala poprawnie" i nie ma zadnych konfliktow. ale jak przychodzi do wypalania to kaplica, wyskakuja mi komunikaty ze plyta nie jest pusta (w przypadku CD-RW ..dodam ze plyta JEST nowa i pusta..) albo ze plyty wogole nie ma w nagrywarce, albo inne dziwadla. wczesniej, klikajac na "disc info" albo "choose recorder" wszystko jest wykrywane poprawnie, wlacznie z rodzajem plyty i innymi rzeczami... po prostu teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu.
probowalem tez wypalac Alcohol'em 120%, i jak wyzej, do momentu startu wypalania jest ok a potem sie wiesza. probowalem roznych rodzajow plyt, tez nic z tego.

wyglada to tak ze po pojawieniu sie komunikatu "buffer under..costam protection activated" urzadzenie zamiast sie rozkrecac albo cos po prostu sie zatrzymuje i cichnie, a po jakichs 10-15sekundach pojawia sie ten komunikat o nieznalezieniu plyty albo inny w tym guscie.

prosze pomozcie ludzie co sie na tym znacie bo brak mi jakichkolwiek pomyslow... mam nadzieje ze jest na to jakis sposob!
czy to mozliwe zeby moj komp byl po prostu za stary na nagrywarke?!? moze powinienem kupic jakis stary model? i skad sie bierze taki error?