Cytat:
Napisany przez yaszczy
Chyba mam pecha. Zrobiłem wszystko według zaleceń z tym że co do usunięcia kanału IDE to w menadżerze nie mialem takiego czegoś jak podstawowy kanał IDE(było tylko NVIDIA nForce2 ATA Controller(v2.6), wiec nic nie usuwałem.Reszta zgodnie z instrukcją podaną przez vizzard. No i restart. Nagrywarka byla podłączona na secondary jako master. Po restarcie ta sama sytuacja czyli podczas ładowania windy czarny ekran i zawiecha.Uff
chyba czeka mnie format c. Mam tylko pytanko czy podczas instalacji windows ta nieszczesna nagrywarka ma być podłączona czy nie? Z góry dzieki!!!
|
...czy wogole to udalo ci sie zaktualizowac bios nagrywarki ?? ..czy caly czas masz problem zeby wogole system ja zobaczyl. Jak masz ten sterownik IDE controller NVIDIA (znaczy sie zainstalowany IDE SW)to bez nowego biosu w nagrywarce winda z podpieta nagrywarka nie wystartuje. Jedyna mozliwosc wykrycia nagrywarki w windowsie ze starym biosem w tej sytuacji to ustawienie w biosie komputera tego napedu na "none" i wtedy powinna zglosic sie juz w windzie jako ATAPI DVD. Temu wlasnie napedowi trzeba zadac nowy bios. Po wgraniu nowego biosu do nagrywarki mozna w biosie komputera przestawic wykrywanie napedu z "none" na "auto" i powinno wszystko dzialac. Przynajmniej u mnie tak to wygladalo.
Robert