Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.01.2005, 19:46   #296
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No niestety elektronika moze pomoc ale nie wyreczy, i tutaj niektorzy moga byc w bledzie jezli mysla ze jak maja abs czy esp czy asr lub inne jak zwal tak zwal, to sa bezpieczni. Dobra opony sprawne hamulce, szybkie zdecydowane decyzje tylko to moze pomoc. Mieszkam w bielsku tutaj nie ma duzych gor, ale wystrczy wyjechac poza granice miasta i juz mozna szalec w gorskich terenach, a to niestety nie takie proste, newy na wodzy, powoli a do celu. Jezeli ktos mysli inaczej to jest w bledzie bo na lod nie ma mocnych.
Swoja droga to jak pokonujecie strome gorskie odcinki samochodem z przednim napedem gdy jest bardzo slisko i hamowanie silnikiem nie wystarcza? Ja uzywam jedyneczki, polsprzeglo i jak najwolniej w dol, zwlaszcza gdy nie mam lancuchow a goreczka jest niczego sobie, w innych przypadkach 2 i tez w dol, zasada moja jest taka zjezdzac zawsze na biegu o jeden nizszym niz wjechalem, jak narazie mialem jednego dzwona (delikatnego wgnieciony prawy blotnik w tym samym miejscu i czasie kazdy samochod jadacy za mna wyladowal w tym samym miejscu jednym slowem mowiac 15 dzwonow w 15 minut) Pytam o to bo w bielsku jest tyle sniegu ze najstarsi gorale nie pamietaja
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post