Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2005, 10:37   #1461
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez manru
Witam

Kupiłem nagrywarkę NEC 3520a i zauważyłem u siebie problem, że przy nagrywaniu DVD - w zasadzie niezależnie jaką prędkością - co jakiś czas bufor opróżnia się do 0% - zapewne włącza się buffer underrun protection lampka gaśnie, a następnie bufor wraca do 98-100%. Czytałem, że takie przerwy powodują, że nagrany w ten sposób film skacze potem w stacjonarnym odtwarzaczu.
Mam pytanie czy ktoś z Was się może zetknął z takim problemem i czy macie pomysły co z tym zrobć.
Mam podłączonego NEC-a jako master, nagrywarka CD LiteOn - jako slave, a na drugim kanale IDE - Barracude 80GB jako master + drugi HDD jako slave. Win XP Pro, Duron 1100, 256 RAM

Z góry dzięki za pomoc,
Manru
Po pierwsze jest temat o Necu 3520A - można zapytać tam

Po drugie wszystko jest OK

Ten typ tak ma

Zobacz zresztą TU

I po trzecie wreszcie - jeżeli bufor spadnie do zera

To po to właśnie są systemy typu buffer underrun, itp. żeby wszystko było OK

Tak więc jest to nieprawdą, że film będzie się ciął

No! Bynajmniej nie z tego powodu

VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post