Cytat:
Napisany przez pana78
Mam taki problem Zgrałem obraz z VHS na twardy dysk za pomocą karty telewizyjnej Win fast TV 2000 XP Ale niestety maksymalna jakośc dźwięku to MP3 224, zaś na dole ekranu jest maly pasek ze zrywanym obrazem. Czy dźwięk można ustawić na lepszy i uniknąć zrywania obrazu. A może trzeba to zgrać w jakimśinnym programie? A może ta karta jest do niczego?
|
Pokombinuj cos w
VirtualDub ma wiele opcji takich jak np zmiany dzwieku np z vawe na mp3 nie ruszajac obrazu wiec jak masz np w mp3 i 224 to spokojnie mozesz zmienic na wyzsze lub nizsze i mam nadzieje ze dzwiek zmieniles na 48000 Hz

Ja przechwytuje najpierw w vawe
48000 Hz 16 bitów STEREO 188 kb/s a potem na MP3. Używam do przechwytywania VHS program
FLY CAP. Odnosnie tego paska na dole to jest to rzecza normalna ja tez przerabiam z Vhs na DVD i chciaz bys mial nie wiadomo jaka super kobie to zawsze bedzie ten pasek zrywania obrazu.A co ci podpowiedziec ja to poprostu delikatnie obcinam ten pasek na dole programem np
VirtualDub lub
MPEG Encoder a zreszta poszukaj to na 100 % znajdziesz jakis program.Zycze powodzenia a wiem ze ci sie uda

Pozdrowiena