Cytat:
|
Napisany przez pawelblu
Hehe - widze ze szukasz winnych, ale chyba nie tam gdzie trzeba
Osobiscie nagrywam w Nero, z partycji niesystemowej no i oczywiscie mam alcohol z ustawionym napedem wirtualnym.
|
Cytat:
|
Napisany przez slawekj
Nie szukam winnych.
I nie chwal tak Neca. Mam, wypalam i porównuje. Benek zawsze nagra lepiej.
I porównaj w testach Jitter. BenQ ma najmniejszy. 
Dla mnie ma znaczenie każda kreseczka na wykresie. 
Próbowałem różnych ustawień i programów.
Nie twierdzę, że można inaczej. Wynik jest wynikiem. 1% mało a może bardzo dużo.
Każdy ma inne spojrzenie.
Nagrywasz..... a gdzie testy. Odrobinę oglądałem. Gdzie reszta ?

|
Przeczytaj lepiej uwaznie tego posta, bo nie ma tam ani slowa o NECu. Problem jest innego typu - masz naped = zakladasz jako dogmat ze jest najlepszy. Jak sie pojawiaja problemy, to probujesz je zwalic na wszystko tylko nie na naped. Tak nie mozna. To forum ma pomagac, a nie byc arena propagandy. Najpierw byl LiteOn:
'Po co pytać jaki napęd? Litek to najlepszy napęd.
I do tego król KProbe, On Ci zawsze prawdę powie.
A problemy rzecz normalna po to jest LiteOn'a stajnia.
Więc nie zwlekaj, kup od razu i do tego dobre płytki, żeby wykres nie był brzydki.'
Oczywiscie jak sie pojawily problemy z liteonem to winne bylo wszystko tylko nie naped.
Teraz jest benq i najpierw epizod z Qscanem i TEFE, ktorego broniles tak zawziecie (obrona przez zmiane tematu - jak teraz zreszta...), ze mi i turboniemu nie chcialo sie juz pisac po 10 argumentow bo unikales na nie odpowiedzi i zmieniales temat.
Teraz jest sytuacja z psuciem tanszych plyt i tez odwracasz kota ogonem (jak ktos chce to dlaczego nie moze palic w nero ?? bo jedyny sluszny jest dvddecrypter ??).
Co do testow. Nie ma chyba mozliwosci porownywania wykresow, bo z tego co ja widze to te plyty ktore ja nagrywam u siebie po nagrywaniu w benq sa nie do odczytania lub koncza sie read-errorem tak jak pisal jeden z uzytkownikow (zreszta pamietasz bajke o 100 parametrach ? jak wiec mozemy porownywac nie znajac 90 pozostalych parametrow ??). Zachwycanie sie nagrywaniem TY i ricoha jest smieszne, bo to juz umial liteon 411 wydany ponad rok temu. Teraz dobra nagrywarka ma nagrywac WSZYSTKO (tzn nie moze byc plyt ktore w niej z definicji sie nie nagrywaja, oczywiscie nie chodzi o zle nagranie 1 plyty na 10, tylko o uwalaniu szeregu plyt co zaprezentowal ww. user).
Moim zdaniem wlasciwy kierunek dyskusji probowal nadac Fantomas, nagrywajac na plytkach z szerokiego wachlarza a nie ograniczane do TY i ricoha. To byly bardzo wartosciowe testy i uwazam ze znacznie pomogly w merytorycznej ocenie napedu, ktora po wynikach najlepszych marek byla zbyt cukierkowa.
Ogolnie sprawa rozbija sie o to ze trzeba miec zdrowy dystans do posiadanych przez siebie przedmiotow. Inaczej utrzymanie obiektywizmu jest niemozliwe. Ja na poczatku bylem niezadowolony z Plexa 716 i nie ukrywalem tego. Jak pojawil sie 1.04 i zaczal nagrywac dobrze to zmienilem zdanie. I o to wlasnie w tym wszystkim chodzi - o obiektywizm, przynajmniej minimalny, bo bezwzglednego osiagnac sie nie da.