@M@X.666
Calkowicie sie z Toba zgadzam. Nie naleze do osob ktore gustuja w horrorach, a raczej tez wole bardziej ambitne kino (a tutaj do mojej klasyki zaliczam - 6 zmysl, Negocjator, Szkola uczuc Requiem dla snu, Ostatni samuraj, Gladiator i wiele innych - co nie znaczy ze te tutaj wymienione zaliczam do bardziej ambitnych

) Jak widzisz wachlarz dosc rozpiety - od thrillerow przez kino akcji, sensacja, przygoda do dramatu. Czasem mam odskocznie i mam ochote na dobry horror. Faktem jest ze "dobry" to pojecie wzgledne i owe liczby o ktorych wyzej mowilem nie koniecznie odzwierciedlaja rzeczywistosc, aczkolwiek nie ukrywam ze zwracam na nie uwage

Dobrze mowisz, ze malo ambitne kino moze byc notowane lepiej od tego co mozna by nazwac klasyka... i to wlasnie z przez Ciebie powiedzianego powodu - kino ambitne moze byc "zbyt trudne" A recenzje czasem po prostu nie odzwierciedlaja fabuly. (Dlatego tez do niekotrych filmow zbieram sie przez kilka tygodni - leza na dysku a pozniej sie dziwie: "kurde... taki dobry film a ja ogladalem go dopiero dzis...") To takie moje doswiadczenia. Trudno ufac recenzjom, bo tak jak wczesniej powiedzialem - jednym sie podoba to a innym cos innego. W kazdym badz razie milo wymienic z Toba zdania
Pozdrawiam