|
Nie chce mi sie cytowac wiec jedynie napisze numery linii do ktorych sie odnosze.
Line 3: Porownywanie drogi hamowania samochodu z wykresem z jakiegos programu jest IMO nie do przyjecia. Roznica 10% w drodze hamowania to zycie tysiecy ludzi, 10% roznicy PIE to nic (np. jedna sruba w mocowaniu napedu mniej, czy glosna muzyka u sasiada, moze nawet mucha przelatujaca obok kompa).
Line 7: Porownuje normalnie: jak cos jest lepsze nazywam to lepsze, a jak cos jest gorsze nazywam gorsze. Dla mnie to dosc oczywiste ...
Line 8: No wlasnie jak porownuje sie tak jak wyzej, to wyniki z tamtego topicu tak do konca nie sa jednoznaczne, ale jezeli mialbyby byc jednoznaczne to raczej w strone plexa niz benq.
Line 10: Jeszcze wierzysz w te zabobony Qscana ?? Masz bardzo silna wiare - podziwiam ...
Line 14: Nie spotkalem sie z renomowanym serwisem ktory napisalby: "BenQ nagrywa najlepiej". To nazywam wciskaniem (doslownie kitu). Np. Editors choice dla benq to nie znaczy: "BenQ nagrywa najlepiej" , tylko wyroznienie ktore zalicza benq do grona nagrywarek ktore sa polecane przez serwis.
Jak juz wczesniej wspomniales o NECu to zobacz sobie recenzje 2500A. Zpewniam cie ze wszedzie bedzie wyroznienie:
cdrinfo.com - Best Buy
cdfreaks.com - Best Value (z komentarzem "Amazing write quality and the first DVD-Writer to support 8x DVD-R and 4x DVD-RW, at a low cost", druga czesc o predkosci dzisiaj smieszna, ale pierwszy raz cdfreaks posunelo sie tak dalego w ocenie napedu jako "Amazing write quality").
Poza tym naped wszedl w momencie kiedy nagrody byly przyznawane bardzo rzadko (np. na cdfreaks pioneer 107 nie dostal nagrody a tez byl bardzo dobry). Dlaczgo wiec o nim nie powiesz "NEC nagrywa najlepiej" ?? Szczerze mowiac to nawet nie chce zebys tak powiedzial, tylko chce zebys przyjal do wiadomosci ze nie "Benq nagrywa najlepiej" tylko "Moim (Twoim) zdaniem Benq nagrywa najlepiej". Tak samo jak moim zdaniem 2500A nagrywa najlepiej. I nie mam zamiaru tego modelu wciskac (tym bardziej ze go nie produkuja i mam to gdzies czy duzo osob bedzie go mialo czy nie, bo scena i tak rozwija sie za granica), ale mam prawo wyrazac swoje zdanie, tak samo jak ty masz prawo wyrazac swoje, ale zaden z nas nie ma prawa byc wyrocznia.
Line 19: Zaden dowod.
|