Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2005, 11:35   #477
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
używanie nightly buildów do codziennej pracy jest nieporozumieniem

większość z nich tworzy się AUTOMATYCZNIE o określonej porze dnia - niezależnie od tego czy program działa czy nie [musi się tylko kompilować] - każdy programista robiący większy projekt, tak jak np. moja praca dyplomowa, stawia CVS [concurent version system] do zarządzania zmianami w kodzie a potem ustawia w cronie kompilację i zrzut programu o określonej porze każdego dnia do celów archiwalnych [i nie tylko]

i śmiech mnie pusty ogarnia kiedy ktoś chciałby takiego builda używać - to unstable nie jest tam bez powodu - serdecznie polecam robienie kopii ustawień programu przed instalacją tego cuda, bo to że raz zadziałało nie znaczy że następnym razem wszystkiego nie spie.. [warto o takich rzeczach informować ludzi małodoświadczonych, którzy zaufają i zainstalują takiego nightly i potem im się wszystko zwali - nie robienie tego to lekki brak odpowiedzialności]

ale można użwać, magia numerka i ułuda pracy na najlepszym możliwym - wolna wola

odróżniajcie nightly buildy od wersji beta - nightly zawsze były płodem, który dał się skompilować a autor szedł spać [jak to dobrze, że ludzie szerokim łukiem omijają paczki ze źródłami.. ale by były jaja jakby ktoś chciał snapshoty kompilować, łojejkujej]

a FF fajny je, ale nie ma w nim nic co by było mi potrzebne a czego nie ma jeszcze operka - w domku testuję operkę8rc1 - przyspieszenie odczuwalne, polecam operowiczom - to już jest stabilne, choć instalujcie do nowego katalogu