Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2005, 12:07   #10
gm_ns
Bywalec

Data rejestracji: 30.01.2005
gm_ns w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No wiec....

Temat juz nie aktualny, bo zaden konfig mi juz nie pomoze w tym aby ten bufor tak nie skakał - trzeba uaktualnic sprzet. Tylko teraz czy te nagrane CD, DVD bedą mi działać pozniej
Znalazłem sposób zeby mi nie szarpało buforem odczytu, zamiast na DVD+RW 4x nagrywac czterokrotną predkoscia, nagrywam 2,4x i po problemie)))
G

Byłem w sklepie i naszczescie bez problemu wymienili mi na inną, teraz wsuwanie idzie gładko i cicho. W sprawie tego mojego połaczenie mojej super szybkiej maszyny (P2 400) próbowałem rózne konfiguracje i wchodza w gre dwie:

1.IDE1 - HDD Master, DVDRW Slave, IDE2 - CDROM Slave
w programie Nero 6.6.0.6 "uzycie bufora odczytu" - jest cały czas tak mniej wiecej miedzy 98-100% i nie zniza sie do 0% nigdy, "bufor nagrywarki" skacze tak w przedziale 70-98% (ale to prawdopodobnie normalne, w zwiazku z przesyłem duzej ilosc danych, jesli nie poprawcie mnie)

2. IDE1 - DVDRW Master, IDE2 - HDD Master
tutaj "bufor nagrywarki" raczej normalnie 80-99%, natomiast "uzycie bufora odczytu" wypełnia sie na poczatku do 98%, a póżniej spada do 0% i skacze Miałem tak tez w jednej konfiguracji, ze bufor skakał od 98 do 0 i widziałem ze swiatełko nagrywarki sie wyłaczało i włączało kiedy bufor sie napełniał, a to chyba raczej nie jest pozadane.

DZieki za kazda uwage. czekam niecierpliwie, aby w koncu podpiac i juz sie w to nie bawic tylko korzystac.

Dzieki
Grzesiek

Ostatnio zmieniany przez gm_ns : 31.01.2005 o godz. 23:55 Powód: I tak mi nie juz nie pomoze...
gm_ns jest offline