31.01.2005, 22:03
|
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
|
Witam
Cytat:
Zastanawiam się nad tymi dwoma w tytule. Chciałem najpierw Neca, ale ten model LG w testach poważanych serwisów wychodzi lepiej niż Nec
|
To forum jest najpowaniejszym serwisem i tutal nagrywarek LG sie raczej nie chwali
NEC 1:0 LG
Cytat:
ma praktycznie taką samą jakość nagrywania, a trochę lepszą korekcję błędów
|
hm... korekcja bledow... przy niewiele zmasakrowanych plytach nie bedzie Ci to az tak bardzo potrzebne... a na DVD zabezpieczenia nie sa az tak grozne
NEC 2:0 LG
Cytat:
Poza tym LG ma w oryginalnym firmware bitsetting dla +R i +R9, a NEC nie; wiem, że da się to załatwić nieoficjalnym firmwarem, ale stracę gwarancję, a nagrywarze coś się stanie powiedzmy po pół roku i co wtedy?
|
co masz na mysli mowiac oryginalny... heh, chyba chodzi bardziej o wgrany w fabryce... tak czy siak siadajac na neca bedziesz musial sie zdecydowac na nowe firmawry bo nie zostalo wydobtyw wszystko z tego nowego chipa... ktory mu twam wsadzili... no ale niech bedzie. A jak cos Ci sie stanie z nagrywara to zawsze mozna powrocic do pierworodnego biosu 
NEC 3:1 LG
Cytat:
Aha, LG może robić kopie SafeDiska do wersji 2.8, a NEC tylko do 2.5.
|
ta nagrywarka barziej Ci ma sluzyc do CD czy DVD... jak masz zamiar takie cos kopiowac to chyba lepiej zainwestuj w jakiegos litka albo lg ale CD-RW 
NEC 3:1 LG
wiec nec wygrywa
Ten Nec juz jest dopiero moim pierwszym neciem wiec o trwalosci nie moge powiedziec... ale pali swietnie chodzi cicho i problemow nie mam ZADNYCH Jest nagrwarka pzyszlosciowa ze wzgledu na nowy chip Co do trwalosci LG to w cd-rw trwlosc jest piekna, mam juz rok (albo troche wiecej) i dalej wysmienicie pali wszystko na zielono w cd-speed dvd-rw LG sie podobno nie za bardzo udaly chociaz nie wiem bo nie mialem, i tu musza sie wypowiedziec posiadacze owych nagrywarek... ale znajac zycie kazdy chwali sowje
W skrocie bierz NEC'a
pozdro
|
|
|