Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.02.2005, 18:42   #1599
BRAT VERB
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.02.2005
BRAT VERB w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nec 3500 dostęp do nośnika po 30 sek?

Witam.
Sprawa jest tego typu, że od niedawna mam nową nagrywarkę dvd - nec 3500ag. Wszystko fajnie działa, ładnie i bezproblemowo pali, ALE.... Właśnie ale jest takie: wkładasz płytę dvd r /plus minus, wszytko jedno, tdk, verbatim wszytko jedno / i czekasz ok. 30 sek. na to, żeby autoodtwarzanie wyświetliło zawartość płyty /nagranej zresztą na tym napędzie/ W przypadku płyt cd, czas skraca się do ok 25 sek - to dłużej niż na starej, 4 letniej nagrywarce cd! Skandal!
W momencie włożenia płyty do napędu i otwarcia "mojego komputera" celem obejrzenia zawartości, blokuje się całe okno, jest puste, dopiero po ok 30 sek. pojawia się wszystko i można działać.
Płyty dvd nagrywam z "przepisowymi" prędkościami, raczej firmowe, w logach nie ma raportu o błędach, wypalam nero 6.6.0.6. frmware 2.18. Nec to OEM, nowy, faktura, gwarancja, te sprawy. Widows jest up to date z str. microsoftu, nie mieszam na kompie zabardzo, służy do pracy z filmami i grafiką. Na pokładzie athlon 2.0, 1 gb ramu, matrox i sblive.
Przepinałem nagrywarkę tak żeby nie była z innymi dyskami na jednym kablu, ale to nic nie dało, zmieniałem płyty na z plusów na minusy, też nic. Chciałem instalować nowy firmware, ale producent na swojej str. ma tą wersję 2.18.
Czy to jest typowe zachowanie dla tego napędu?
Pozdrawiam
BRAT VERB jest offline   Odpowiedz cytując ten post