Dobra dziś potestowałem jeszcze moją Toshibę SD-R5372B z biosem TU 53. Po wielu bólach udało mi się zrobić działającą kopię gry zab. na CD - SD 3.20.022 - "Far Cry" PL. Gra rusza o ile w tle jest uruchomiony Alcohol 120 % i zaznaczona opcja ignoruj typ nośnika - ATIP. Inaczej nie chodzi (iina sprawa, że system mi siada i z ASPI coś nie tak, może na nowym będzie chodzić bez tych problemów).
Z kolei następnie wziąłem się za CD z "Call of Duty" PL - SD 3.10.015 (lub 3.10.020 po wgraniu patcha 1.5). Tu z kolei poszło bez problemów. Gra rusza, bez Alcohola w tle, ale ATIP musi być zaznaczony.
Do kopiowania użyłem Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705. Kopiowałem dla próby z oryginałów na CD-RW.
DVD z "MOHPA" PL zab. SD 3.20.024 nie udało mię zrobić. Sztuczka z ATIP i Alcoholem w tle nie działa.
Co do płyt do Toshiby. Moja lubi Verbatimy DVD+R x 8 TDK DVD+R x 8 (można palić x 12) i Platinum DVD+R x 8 (też można nagrywać x 12). Minusy Platinum x 8 też lubi, ale nagrywa max. x 4.
Co do jakości nagrania radzę spojrzeć na załączone screeny. Zaznaczam, że nagrane płyty chodzą bez problemu w stacjonarnym LG DT 585NY, które jest bardzo wybredne i z nagrywanych płyt np. na LiteOnie SOHW 832 s czytało tylko TDK iVerbatimy (druga sprawa, że te płyty Litek

palił rewelacyjnie).
Nie sprawdzałem ich w nagrywarce, czy widzi zawartość. Jak sprawdzę dam znać.
Pozdr.