Cytat:
lefty napisa***322;(a)
To jest wlasnie objaw zbyt duzej predkosci przy wypalaniu plytki. Juz pare razy sie z tym spotkalem a wypalalem przy predkosci 8x (no ale to bylo na starej nagrywarce, ktora tylko tyle wyciagala )
Co do plytek to niektore odtwarzacze (zwlaszcza tzw. "plastiki" czyli magnetofony z odtwarzaczem, miniwieze itp.) maja problemy z odczytem plytek z niebieskim spodem. Nie wspomne juz o zbyt "przezroczystych" plytkach
|
a u mnie to wyglada tak: kopie cd audio robie clonecd, nie jestem audiofilem i slucham glownie w samochodzie albo w pociagu badz autobusie wiec jakos nie musi mnie powalac z nog. nagrywarke mam lite-ona 32125w z firmware'em 48125w. Gdy w clonecd wybiore sobie jakos zrzucania audio inna niz slaba czyli teoretycznie lepsza) to zawsze (obojetnie przy jakiej predkosci zrzuce) mam trzaski na ostatnich sciezkach (dla plyt powyzej 40 minut). Taki obraz obojetnie czy nagram x8 czy x32 jest zawsze to samo. Trzaski i znieksztalcenia sa. Gdy natomiast wybiore slaba jakos zrzucania sciezek audio i obojetnie jaka predkosc (pod koniec plyty dochodzi nawet do czterdziestukilku) to przy kazdej predkosci nagrywania plyta jest dobra (zero trzaskow i ja nie jestem w stanie odroznic czy jest to kopia czy oryginal