Cytat:
Napisany przez telemaniak2002
Nie czaruj tu nikogo,ono może odbiera CD bez problemu ale FM idą co 3Hz a poza tym nie ma takiej możliwości że przywiózł radio za 150$ gdy u nas kosztuje 2500zł.Bzdura wierutna.Jestem na bieżąco z cenami ze Stanów i wiem jakie są przebitki! 
|
Nie powiem tego w tym momencie na 100%, ale z ostatniej rozmowy z kuzynkiem (bo to on sprowadzał) wynikało, że radyjko sprawuje mu się świetnie. Jedyny problem, jaki miał, to odczyt płyt mp3, ale to dlatego, że w Punto radio podobno montuje się lekko pod kątem i to był problem dla czytnika. W każdym razie stacje radiowe odbiera bez problemu.
Zresztą sam jak byłem w Stanach to bez problemu na swoim discmenie kupionym w Europie odbierałem tamtejsze stacje radiowe, a z kolei na odtwarzaczu mp3 kupionym tam, słucham sobie w Polsce wszystkiego. Tak więc nie podejrzewam istnienia żadnych istotnych różnic. Przynajmniej w tym zakresie, bo przy urządzeniach zasilanych czymś innym niż baterie, różnice na pewno będą w podłączeniu. Ale ten problem da się obejść.
Co do cen, to nie będę się upierał, że różnica była dokładnie taka, ale na pewno mniej więcej takich wielkości. Zresztą nie jest to dla mnie nowina. Za odtwarzacz mp3 (IRiver 790i) zapłaciłem około 150 dolarów w momencie, kiedy w Polsce kosztował 2200zł. Za słuchawki Kossa dopłaciłem 15$ w a Polsce musiałbym dać 199zł. Mini wieża Panasonica, którą w Polsce najtaniej znalazłem za 1499 złotych tam od ręki dostałbym za 130$. Tak więc różnice tego typu są i prawie na pewno występują również w przypadku odtwarzaczy samochodowych.