Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2005, 19:17   #10
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zYxMa
Właśnie oglądnąłem program granice, gdzieś tam znaleźli chińczyków czy kim oni tam byli jak próbowali przejść przez zielona granicę. Posadzili ich na jakiejś świetlicy na krzesłach, przyszedł jakiś mądrala co mówił językiem angilsko/chińsko/czesko/niemieckim (***** jakiś) wypytywał się ich w tym dziwnym języku (czyt. wydzierał się) do nich jak by byli jakimiś szmatami, cholera wie czym, totalny brak kultury i zachowania, a już nie wspomne o braku znajomości jakiegokolwiek języka obcego :\ Dlaczego polskie psy (czyt. policja, bo na inna nazwę nie zasługują) również są chamscy, tępi (gorzej jak mój but) Zszokowało mnie troche zachowanie tego gościa ze straży granicznej jak traktował tych chińczyków, ponieważ byłem raz w podobnej, ale w Niemczech. Policja zatrzymała mnie na autostradzie jak wracałem do Polski (okolice Frankfurtu/M) ale nie za przekroczenie prędkości, to była raczej rutynowa kontrola, zrobili mi badanie moczu (wykryli mi THC dzień wcześniej paliłem jointa i prawie 24h później wykryli THC, więc nie byłem najarany, ale jednak wykryli) więc wzięli mnie na dalsze badania krwi... zmierzam do tego, że ani jeden z tych Policjantów nie uniósł na mnie głosu. Byli bardzo kulturalni (u nas w PL za THC to by mnie chyba skopali) rozmawiali ze mna po ludzku - znaczy po angielsku praktycznie wcale się nie stresowałem, że siedze na posterunku, skoczyło się mandatem (dużym), który i tak umorzono, na szczęście. Dlaczego nasz kraj jest taki chamski?

Ja powienm tak... nie bronie tych mundurowych, ale... oni mają być mili dla kogoś kto robi sobie z nich durniów?? jak mają być mili dla kogoś, kto psuje ich prace?? chyba nie powiedzą im, że "dobrze zrobiliście, możecie iść dalej"... no wybaczcie ale ja ich w zupełności rozumiem (choć są sytuacje, w których mogli by się inaczej zachować...)
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post