Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2005, 19:37   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily_
Ja powienm tak... nie bronie tych mundurowych, ale... oni mają być mili dla kogoś kto robi sobie z nich durniów?? jak mają być mili dla kogoś, kto psuje ich prace?? chyba nie powiedzą im, że "dobrze zrobiliście, możecie iść dalej"... no wybaczcie ale ja ich w zupełności rozumiem (choć są sytuacje, w których mogli by się inaczej zachować...)
Rozumiem Twoje podejście i w sumie masz rację. Mi jednak zawsze się podoba, kiedy ktoś potrafi oddzielić emocje od wykonywanej pracy i zachowywać się profesjonalnie. Owszem, uchodźcy teoretycznie chcieli ich oszukać, chociaż tak naprawdę straż jedynie wykonuje swoje obowiązki, a łamanie prawa to bardziej oszukiwanie państwa, ale nieistotne. Po prostu chodzi mi o to, że nawet jak już złapią takie osoby, to dalej są pewne procedury i jedynym ich obowiązkiem jest tych procedur przestrzeganie. Nie ma tu miejsca, a tym bardziej potrzeby na własne zdanie, na pozwolenie dojścia do głosu emocjom.

Zawsze podziwiam ludzi, którzy potrafią swoje odczucia w danej chwili zachować dla siebie i na zewnątrz zachowywać się tak, jak w danej chwili wymaga tego sytuacja.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post