Dyskusja: audio declicker
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.02.2005, 07:55   #4
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez tot
zanim poleca gromy - wiekszosc ludzi ma tu problem z trzaskami po wypaleniu z poprawnych plikow, wiec nie dla mnie inne posty - szukalem.
problem taki: ktos wypalil plytke audio na cdrw, sa trzaski, nie moge dorwac sie do oryginalnych plikow, wiec chce oczyscic wavy. uzylem nero wave editora i byloby super (trzaskow brak), ale wavy jakby cos "przytepilo" (jakby sluchac przez szmatke). takze filtr declick w nero burning rom (wypalanie audio cd) nie pomaga. cooledit2000 jakis trudny - chyba nie ma takiej opcji. google, owszem, wyrzucilo mi pare progsow, ale linuxowych, "kupnych", lub nie dzialajacych (?) (zielony jestem w technice audio). przydalby sie automat jakis (zeby sam "pomyslal" za co sie wziac) poniewaz mam 28 kawalkow, a nie mam fizycznie sily sprawdzic, ktore kawalki sa "chore" (w 5 kawalkach sa trzaski na 100%). nie trzeszczy caly czas, po prostu jest pare bad frames gdzie niegdzie. chce miec poprawne pliki na dysku dla siebie tym sposobem.
Sprobuj programu Clean firmy Steinberg. On sluzy wlasnie do tego. Mozna robic na nim rowniez prymitywny mastering. Program prosty w obsludze.
Jedyna jego wada jest to, ze nie jest free.

Pozdrawiam
AdaH
Kogoro jest offline