Ok, dzięki wszystkim za propozycje, będę je testował, a tymczasem krótkie odpowiedzi:
@ Remix
Partition Magix ściągnąłem i zainstalowałem. W ogóle coś mu się z tym dyskiem nie podoba i na razie nie chce mi go nawet sformatować. Z tym, że pojawia się komunikat o wersji demo, zastanawiam się, czy to nie jest jakieś ograniczenie. No nic, dla celów naukowych będę się musiał zaopatrzyć w wersję "mniej graniczoną"
@ Zetoxa , Yahol
No, może ewentualnie spróbuję, chociaż nie wiem, czy po takiej rekomendacji jeszcze będę chciał
@ Mantar
Mogę ewentualnie tego spróbować, chociaż chyba wymienione wyżej programy powinny sobie dać radę..
@ Igloo
Nie sądzę, żeby IBM w ogóle coś takiego miał, ale jeśli nawet to w tym momencie na pewno nie jest ustawione.
@ Edwardo
Partycji Linuxowej nie miał, ale używany był na Amidze, więc to może na jedno wychodzić. Ale pod dosem widoczny jest jako 30GB i tak został jeszcze raz sformatowany. To Windows cholera tylko ma jakieś problemy....
No nic, spróbuję się jeszcze pobawić tym Partition Magic, ale wszelkie dalsze propozycje mile widziane