Instalacja IrDA (USB) w Windows 2003 Enterprise
1. Przed instalacja (jeśli korzystasz z np: pilota do PC wyłącz Gilder`a )!!!!!!!
2. Ściągamy archiwum ze sterownikami (IrDA Win2003EE.zip)
3. UPEWNIAMY SIĘ ZE IrDA jest odłączona!!! (jeśli była wcześniej instalowana lepiej ***8222;wywalic***8221; pozostałe sterowniki)
4. Po rozpakowaniu pliki kopiujemy według poniższych zaleceń
- pliki *.pnf i *.ini - kopiujemy do \windows\ini
- pliki .sys - ładujemy do \windows\system32\drivers
- resztę plików kopiujemy do \windows\system32
5. Kiedy wszystkie pliki są już we właściwych folderach należy ponownie uruchomić PC
6. Teraz wejść do BIOS***8217;u (klawisz Delete, F1 lub inny)
odnaleźć i otworzyć zakładkę INTEGRATED PERIPHERALS lub Advanced Setup itp.
zmienić ustawienia opcji UART 2 MODE ze Standard ***61664; HPSIR
lub alternatywnie Serial Port2 Mode z Normal ***61664; IRDA (lub 3/16 baud ***8211; dot. płyt MSI)
Dodatkowo mogą pojawić się opcje:
IR Function Duplex ***8211; ustawić na Full
Rx, Tx inverting enable ***8211; ustawić na Yes, No (lub Hi, Lo) - WAŻNE !!! lub alternatywnie Tx ,Rx Active ***61664; No, Yes (lub Lo, Hi)
7. Po odpaleniu Wina powinno pojawić się ***8222;znaleziono nowe urządzenie***8221;. Najprawdopodobniej system poprosi nas aby wskazać ścieżkę do plików:
- pliki *.pnf i *.ini - \windows\ini
- pliki .sys - \windows\system32\drivers
- reszta plików \windows\system32
8. Kiedy sterownik od IrDA jest już zainstalowany można ponownie uruchomić PC
9. Teraz wchodzimy do BIOS`u - INTEGRATED PERIPHERALS lub Advanced Setup i tam przywracamy poprzednie ustawienia

10. Po uruchomieniu PC w ***8222;Panel sterowania***8221; powinien być skrót do ***8222;Łącza bezprzewodowe***8221;
11. Już mamy pewność ze wszystko jest jak należy.
12. Teraz pozostaje tylko podłączenie IrDA do USB i podanie ścieżki do sterowników dołączonych od producenta)
Jeśli wszystko Wykonałeś poprawie to po tych operacjach powinieneś mieć działającą IRDA
PS To mój pierwszy poradnik

starałem się jak mogłem mam nadzieje ze wszystko jest zrozumiale