Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2005, 08:38   #991
jaszczur
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.04.2003
jaszczur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystki userów
Stałem się użytkownikiem spatchowanej nagrywary 1s41@811s. Jako ze to moja pierwsza nagrywara DVD, mam mnóstwo problemów. Może ktoś mi pomoże
Czytam od kilku dni to forum i doczytałem sie ze nie jest to najlepszy sprzęt, ale najgorszy też nie. Jednak mam wiele wątpliwości co do niej i nie wiem , czy to ja nie umiem jej obsługiwać czy jest walnięta.

1. Wyswietla mi ze nagrywarka to model LDW-811s HSOP, lecz zastanawia mnie ze w Nero wyswietla w kolumnie Adapter cos takiego ESDI_506 i Maximum Speed 2x. Czy tak powinno być?

2.Udało mi się wypalić tylko płytkę CD-R i to automatycznie nero ustawił prędkość nagrywania 8x, choć na płytce było do 48x

3. nie udało mi się wypalić zadnej DVD. Wiem że jakość nośnika ma duże znaczenie, ale żeby nawet wypalanie nie ruszyło Nie zaświeciła sie nawet na chwile czerwona LED. Nośniki jakich uzyłem to EMTEC DVD-RW i MEDIASTORE DVD-R. Wydaje mi sie ze powinno sie to uruchomić, najwyżej nie nagrało by do końca, albo z błedami.
Pozadytm porysowało płyty w takie okręgi, jakby laser uderzał o płytę. Na CD-R tego nie było.

Narzie tylko tyle pytań. Prosze o pomoc.
jaszczur jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online