Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2005, 09:35   #29
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dobra panowie widze ze kazdy swoje troszke wrzucil troszke kazdy racje ma a wiec napisze cos i ja :
Jaki tuner kupisz zalezy od kasy ile jestes w stanie wydac. Zaczniemy od najtanszych :
Najtansze ktore jeszcze jakos mozna polecic to PHILIPS 6010 i FERGUSON 3018. Modele po ok 300-400zl. Sprzet wystarczajacy do ogladania wszystkich naszych pakietow ale tylko do ogladanie bez zadnych dodatkowych funkcji.... jesli ktos jescze czegos szuka... Tunerki sa ok tanie ale sofcik trzeba nawet czesto czy tam klucze aktualizowac. Szczegolnie jesli chodzi o fergusona to wychodzi tego torszke spore ilosci jak sie patrzy na upy.... Model Philips 3010 i FERGUSONY ponizej 3018 nie polecam bo juz za slabe modele...
Kolejny przedzial to modele Fergusony od 5018 w zwysz i PIONIERY oraz DTF KENWOODY. Ceny od 400 do 700zl mozna powiedziec.
Fergusony od modelu 5018 to juz fajne sprzeciki. Pionierki no coz pionierki KIEDYS KROLOWALY obecnie tak jak juz ktos napisal ludzie przesiadaja sie z nich. Chodz modele 1530 i wyzej sa fajne tak jak pisalem o wyzszych fergusonach... Kenwoody raczej odradzam. coraz mniej sie onich mowi cos pisze i softu trocha malo... A generalnie od wszystkich tych modeli z tego przedzialu to polecam dodac 100zl i juz od 700zl a nawet 600 mamy tunerki dbox2
A wiec ostatni przedzial czyli tunerki DE BESCIACKIE WEDLUG MNIE !!!
Tutaj mamy DBOX2 i DREAMBOXY. Moze pierw DREAMBOXY. Chyba najlepsze obecnie maszynki a konkretnie mam na mysli model 7000S i tylko tego jak cos bym kupywal jesli mialbym kupic DREAMA. Nmiestety cena ok 1300zl wiec odpada nie warto mysle jak narazie.. Drugi Model DREAM 5620 cena ok 850zl. Swietny sprzecik i w zasadzie mozna sie doczepic tylko jednego. Model z tego co mi wiadomo powoli koncza jego produkcje po zaledwie chyba tego rok nawet nie produkowali co za tym idzie za duzo osob tego nie ma i mozna miec obawy co do softu dla tego modelu. Mozliwosci techniczne jak najbardziej SUPER no ale jednak.... Model DREAM 500 jeszcze mniej softu...... Podsumowujac DREAMBOXY sa super maszynkami ale biorac tak drogi tunerek powinno sie brac cos co bedzie kontynuowane i rozwijane a na szeroka skale widze tu tylko model 7000s niestety ta CENA.
No i ostatnie najblizsze MI DBOXy2 Modele BARDZO BARDZO POPULARNE. SA TO TUNERY NA KTORE WYSZLO JAK DOTAD NAJ NAJ WIECEJ PRZEROZNEGO SOFTU ! TROSZKE WOLNIEJSZE OD DREAMBOXOW ale za to tak rozwijane softwarowo ze ich mozliwosci sa rownie wielkie jak DREAMOW ! DBOX2 mozna dostac juz za 600zl uzywane a nowki za 700 i wiecej zalezy jaki model. OSOBISCIE POLECAM MODEL jak komussie uda znalesc NOKIE 2xINTEL AVIA600 (taki posiadam) jest to model na nowszym procesorze AVIA 600 rzadko spotykany ale warto go poszukac Wiele osobo i zrodel pisze ze to najlepszy DBOX2.... JEsli nie ten to polecam NOKIE model AVIA500 2xINTEL... NAJBARDZIEJ POPULARNY MODEL. Model SAGEM - odpada (za duzo osob pisalo o problemach z nim i jest malo popularny) Model Philips - ostatnimi czasy czesto kupywany przez userow.. Ludzie narzekaja tylko na problemy z pilotami wtych modelach co przy odpowiednim pokombinowaniu da sie zniwelowac. LAdny wyglad i popularnosc i stabilnosc dorownujaca NOKI AVIA500 wiec tez polecam. Tylko te problemy z pilotami.....
Tunery DBOX2 sa ta rewelacyjne maszyny dzialajace na systemie LINUX NEUTRINO badz ENIGMA.... Tunery maja ogromne mozliwosci.... ZAWSZE PIERWSZE ROZKODOWANIA znaczy zlamane klucze itp pokazuje sie wlasnie na tunery DREAMBOX i DBOX2 !!! TUnery nie wymagaja zadnych kart. Wszystko obecnie oglada sie za pomoca wgrancy EMUlatorow KART ! Maja KARTE SIECIOWA przez ktora wszystko mozna wgrac przegrac zmazac normlanie przez total comannder i FTP nic prostrzego Funkcje maja przerozniste.. Odtwarzanie mp3, zdjec, filmow divx na ekranie TV. Zgrywanie wszytkiego co leci na SAT odrazu do komputera w jakosci DVD co zastepuje nam praktycznie TUNER TV w kompie . MOZLIWOSC WRZUCANIA NAPISOW NA EKRAN TV gdy ogldamy filmy na niektorych zagranicznych programach i mamy jak divxy tlumacozne !! Sprawdzanie pogody na tunerze, Kamerek internetowych i innych serwisow.. No mozliwosci naprawde super i te tunery najbardziej polecam. No ale wszystko zalezy od pieniazkow.... Mam nadzieje ze pomoze to komus dokonac wybor !!!

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post