Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2005, 17:28   #3
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez maker00
Mam 2 nowe nagrywarki Pioneer 109 i chciałbym nagrywać na nich jednocześnie ten sam materiał.

Czy jest to możliwe, bo w Nero 6 znalazłem opcję "nagraj na wielu nagrywarkach", jakiego programu używać, jak to podłączyć, jakie są przeciwwskazania itp.

Mam dysk twardy Sagate 120Gb pod SATA
Nagrasz w Nero (obsługuje bodajże do 4 nagrywarek). Potrzebujesz sporo ramu ( bezwzględne minimum to 512MB, chociaż przy nagrywaniu DVD to może być już za mało). Najlepiej tez by bylo, jakby obie nagrywarki byly na oddzielnych kanalach. Idealnie by bylo, gdyby wszystkie urządzenia (dysk, nagrywarka 1, nagrywarka 2) były na oddzielnych taśmach. Nie byłoby wtedy problemów z przepływem danych. No i to chyba tyle. CD-R ostatnio tak nagrywałem i szło bez problemu. Przy DVD już może nie być tak kolorowo, bo dysk może nie wyrabiać.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline