Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.07.2002, 22:34   #17
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podziękowania !

Witam !

Dobra rozwiązałem problem który gryzł mnie od rana !

Najpierw zrobiłem tak jak polecił mi Zip / metoda w 100% skuteczna / zastanawia tylko mnie to jak ześ na to wpadł !

Ale potem doszedłem do wniosku że musi być sposób na to żeby za każdym razem nie modyfikować rejestru tylko zrobić tak aby podczas instalki tn klucz się dopisywał !

No i wpadłem na to ale nie jestem taki geniusz przypomniałem sobie ze w którejś ze starszyc wersji DĘTEk zakładka do podkręcania się zama instaluje no to biore plik NVAML.inf i szukam klucza o wartościach podobnych co podł mi Zip no i jest tylko zapisana w posatci chyba binarnej no to kopiuje cały wers do pliku NVAML.inf od dętek 29.42 i instaluje DĘTKI 29.42 z nowym zmodyfikowanym przezemnie plikiem i działa !!!!!!!!!!!

Dla pewności jeszcze raz wywaliłem ten klucz wpisałem go na nowo tylko w postaci DWORD / co to jest wyjaśnij proszę ZIP o co chodzi z tymi wszystkimi wartościami będę bardzo wdzięczny / tak jak podał to Zip i efekt taki sam !

Teraz nagram sobie dętki 29.42 ze zmodyfikowanym plikiem i po kłopocie !

Mam prośbę o zrzut ekranowy rejestru z detek 29.42 z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE/ Software/NVIDIA corporation/ Global/ Nvidia Tweak / / i tu powiny być dwie wartości ***8211; Domyślna i ta CoolBits

Taki sam jak podaję ja ! w celu weryfikacji !!!

Jeszcze raz dzięki wszystkim w szczególności Zip***8217;owi za celne spostrzeżenie i poradę oraz lopusowi za szybkie dostarczenie pliku / ej Ty tam nie masz wymaganego klucza ! / to ten podświetlony /

Jakby ktoś chciał to załączam zmodyfikowany i sprawny plik z instrukcjami dla instalatora.

PS: Ja jeszcze w nim pogrzebe bo po cholerę instalują mi się jakies ocje do sterowania wieloma monitorami jush chyba wiem co wywalić !!
Dołączone pliki
File Type: zip poprawiony nvaml.zip (4.8 KB, 23 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Laser : 13.07.2002 o godz. 22:39
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post