Dyskusja: aukcje na ebayu
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2005, 16:39   #10
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,

czy eBay bedzie tanszy od Allegro czy nie to nie wiem, wiem ze jesli bedzie bezpieczniejszy to warte to bedzie swieczki. Sami przeciez wiecie o horrorach jakie ludzie opisuja o Allegro.

Jestem zarejestrowany na eBay juz chyba od trzech lat. Na 100+ kupionych i sprzedanych rzeczy tylko raz sie poslizgnalem i stracilem pieniadze; a to przez to ze ktos zaplacil skradziona karta kredytowa. Wszystko bylo by OK gdybym tylko mial dowod wysylki ale ja wszystko wyzucalem; teraz wiem lepiej i trzymam wszystko na wszelki wypadek.

eBay, przynajmniej w stanach, jest pod regulaminami rzadu i przez to jesli ktos cos przekreci moze byc karany, Allegro nie ma zadnego zabezpieczenia i dlatego jest to taki dziki zachod...lub wschod.

by zalozyc sobie konto na eBay by cos sprzedac bedziesz im musial podac jakies konto bankowe lub numer karty, by oni mogli z ciebie sciagnac koszty wystawienia. forma zaplaty moze byc na przyklad International Money Order, lub jakis przelew na konto bankowe. nie wiem dokladnie w jaki inny sposob mozna zaplacic za aukcje w polsce, ale sa polacy ktorzy sprzedaja rzeczy z polski wiec poszukaj na eBay powiedzmy za polskimi aukcjami (polska shirt, polska dvd, poland...) i zobacz jakie formy platnosci oni akceptuja.

to chyba na razie tyle na ten temat. zapraszam na moja aukcje eBay'a...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...category=33673

trzymta sie.
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post