Dyskusja: NOSNIKI CD-R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2005, 22:41   #397
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Jestem początkujący w dziedzinie nagrywania, przeglądnąłem trochę Forum w poszukiwanych sprawach, ale niestety nie udało mi się znaleźć konkretnych odpowiedzi na moje pytania, postanowiłem więc zabrać głos.
Po pierwsze ***8211; miałem kilka płytek Platinium, kupionych w opakowaniu slim i pochodziły z wytwórni Ritek ***8211; to podobnież dobra wytwórnia ? Dzisiaj kupiłem 3 szt. też Platinium ze spindla, jak się okazało pochodzą z wytwórni Fornet International ***8211; czy to jakaś podróbka, czy po prostu inny producent dla Platinium ?? Szczególnie, że od tych poprzednich różnią się jeszcze tym, że numer serii nie mają wybity czarnymi literami, ale jakby wytłoczony na tym przezroczystym tle. Co prawda jeszcze na nich nic nie nagrywałem, ale trochę mnie one niepokoją ***8211; szczególnie ta nieznana firma. Jeśli ktoś, posiada jakieś informacje w tym względzie, to będę za nie wdzięczny.
I drugi problem ***8211; to odczyt właśnie producenta. Nie wiem czemu, ale moja nagrywarka (LG 8526B) i Nero, z niektórych płyt nie są w stanie odczytać tych danych ***8211; także z markowych ***8211; jak Verbatim Datalife (co prawda nie nagrywane u mnie, ale to chyba nie ma znaczenia ?). Czy to kwestia płyt, czy sprzętu i oprogramowania ***8211; liczę na jakieś rady w tej kwestii.
Pozdrawiam serdecznie
ro29
ro29 jest offline