Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2005, 18:56   #1
Liar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2004
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DvD Maestro - nowy problem, do rozwiązania ?

Witam wszystkich.
Moje apele o pomoc - poradę ostatnio dość często ukazują się na tej grupie, ale zapewniam, że wcześniej siędzę nad problemem minimum 12 godzin.
Tak było i teraz.
Postaram się w miarę jasno opowiedzieć co się stało.
Elementy składowe projektu:

Intro 7 sek,
Film główny.

Założenie jest następujące:
Jako pierwsze uruchamia się Intro, które we właściwościach projektu ma domyślnie ustawione Audio 1 i Subtitle 1 - On.
Po skończonym Intro ma sie uruchomić pierwszy rozdział głównego filmu, ale uwaga: Subtitle w tym momencie ma być OFF.
Próbowałem to zrobić następująco:
W Intro End dałem skok do Command Sequence. Znajdowały się tam:

Set System Stream - tu ustawiłem subtitle na Off
Jump to Film główny - rozdział pierwszy ....i to wszystko.

Niby dobrze, prawda ?
Po włączeniu Navigation Simulator, - VIKTORIA !!! - wszytko cacy działa. Napisy ładnie się wyłączają co zresztą widać w symulacji.
Więc wypalić i przetestować.
I tu lapa absolutna. Zarówno stacjonarny jak i komputerowy odtwarzacz wyłącza odtwarzanie filmu po zkończeniu odcinka Intro. Po prostu tak jakby się skończył cały film.
12 godzin siedzę przy tym i nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Jeszcze raz zaznaczam, że w symulacji Maestro - wszystko jest ok.
Być może całe moje założenie jest niewłaściwe. Może da sie to zrobić w inny sposób. Więc zadaję pytanie bardziej zawansowanym.
Jak po części "Intro" automatycznie wyłączyć napisy (nie na amenus - tak potrafię) przed odtwarzanie filmu głównego. A po co ?
Po prostu w Intro dopisane są wyrazy, natomiast Film główny startuje w wersji polskiej i napisy nie są potrzebne.
Pozdrawiam tych, którzy odpowiedzą, jak również tych, którzy tylko przeczytają.
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online