Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.02.2005, 16:07   #2
edo
Bywalec

Data rejestracji: 20.09.2003
edo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
A tak na marginesie ***8211; coraz bardziej żałuję, że kupiłem nagrywarkę LG, a nie LiteOn, szczególnie jak teraz widzę, że do LiteOn***8217;ów jest dużo dodatkowego oprogramowania ***8211; np. KProbe, a ja muszę opierać się tylko na Nero !!!
Na dodatek, mimo iż nagrywarka ma niecałe 3 tygodnie, zauważyłem, że chodzi jakby głośniej niż na początku i gdy zamykam kieszeń bez płyty, to przy końcu wydaje dość głośny stuk (gdy jest płyta, to jest raczej w normie).
Tym stukiem bym się nie przejmował. Na moim AOpenie CRW5232 przy zamykaniu pustej szuflady też słychać stuknięcie (za pierwszym razem też myślałem, że skończy się to w serwisie), natomiast taki sam efekt dźwiękowy w LiteOnie skutecznie zagłusza jazgotliwy silniczek szuflady. LG sądząc z widzianych przeze mnie recenzji jest jedną z najcichszych (usłyszałbyś LiteOna w akcji - mały odrzutowiec - można w Nero DriveSpeed obniżyć prędkość i po kłopocie ), a w kwestii testowania, to jeśli będziesz kupował dobre płyty wytarczy Nero CD/DVD Speed i test ScanDisc. Nie ma nagrywarek doskonałych, ja u siebie do testowania i odczytu używam LiteOna (rewelacyjna korekcja), natomiast w kwestii zapisu AOpen jest nieco lepszy - 70% błędów LiteOna na większości nośników (chyba zasługa wnętrzności Ricoha ). Odczyt ATIPu może być uniemożliwiony przeż programy takie jak CloneCD lub Alcohol, jeśli masz zaznaczoną opcję "Ukryj nośnik cd-r", wtedy nagrywarka nie odczyta Ci go z nagranych już płyt (będziesz miał "unknown manufacturer"), będzie czytać tylko z czystych. Może to być też kwestia biosu, po prostu baza danych nośników w nagrywarce może jeszcze nie mieć niektórych płytek - rozwiązaniem będzie wtedy nowy bios.
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez edo : 07.02.2005 o godz. 16:19
edo jest offline