Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Z załatwieniem biletu problemu raczej by nie było. Ale jeśli w ten sposób to wygląda, to chyba jednak będę to wszystko robił na własną rękę. Właściwie firma była mi potrzebna jedynie do załatwienia wizy, bo tym naprawdę nie chce mi się zajmować, ale płacić im za to grube pieniądze to bez sensu. Podowiaduję się jeszcze, ale pewnie spróbuję ostatecznie wszystko zrobić samemu.
Realia życia w Stanach mniej więcej znam, bo mieszkałem tam przez rok. Pewne oczekiwania na pewno bym miał, ale też bez przesady, jeśli coś by z nimi poszło inaczej. Spędzenie wakacji w innym kraju to nawet przy niewielkim zarobku zawsze jakaś odmiana.
To super. W tym, najpóźniej w następnym tygodniu spróbuję sobie wyrobić. A w Stanach też jest ono ważne, bez żadnych ograniczeń?
|
Jak sobie zalatwisz sam to spoko - tylko wiedz ze na wlasna reke to raczej wizy pracowniczej J-1 sobie nie zalatwisz. Zostaje wiec wiza turystyczna i praca 'na czarno'. Z wiza turystyczna jest tak, ze nie masz 100% pewnosci ze ja dostaniesz. Wiem ze wyjazd z organizacji jest drogi, ale wtedy przynajmniej masz pewnosc ze wize dostaniesz i bedziesz pracowal legalnie.
Co do prawo jazdy - nie mialem problemow (bo nie zostalem zatrzymany

), ale prawko jest na pewno OK.