Cytat:
|
Napisany przez woitas
nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałem taki motyw:
firma X podaje cię do sądu, że nie dokonałeś przelewu za fakturę na towar, który odebrałeś (faktur nie trzeba podpisywać  ), a ty będziesz musiał biegać i udowadniać, że jesteś niewinny 
chore
kolejny absurd:
ukradną ci 1 tablicę rejestracyjną z samochodu.
myślisz sobie: dostanę wtórnik i po kłopocie.
otóż nie... musisz kupić nowe blachy i nowy dowód rejestracyjny (około 170 zł  )
dlaczego? bo ta tablica jest juz w krajowym rejestrze... albo przypadkiem podjedziesz na stację, z której ktoś na twoich blachach ukradł paliwo, możesz mieć spore problemy...
a to mój ulubiony:
płacisz OC.
złodziej kradnie ci autko, ty zgłaszasz kradzież na policję i myślisz sobie, że od tej pory nie musisz go już płacić, bo nie masz wózka...
otóż nie, OC płacisz do momentu, aż nie zostanie zakończone dochodzenie 
|
Placisz AC kradna Ci autko spod domu, myslisz sobie mam ubezpieczenie kupie nowa furke, a tu klapa, rozprawa sadowa itd itp jak masz chody to jakies 6 miesiecy jak nie to moze pare latek a tu ani kasy ani autka
Pakujesz facetowi do bryczki ktora ma zarejstrowana na firme i ktora jest mu niezbedna do prowadzenia dzialalnosci, facet mowi ze przez Ciebie nie moze prowadzic dzialalnosci gospodarczej i ponisl z tego tytulu namacalne straty i wnosi sprawe do sadu o odszkodowanie, a Ty mozesz juz szukac baaaaardzo dobrego adwokata
Ostatnio obrobili mi samochod, zniszczyli zamek, ukradli fotelik dzieciecy, same straty poszedlem na policje, nawet odciskow nie zdjeli bo oni nie maja kasy a szkodliwosc czynu jest mala, moga spisac protokol, i co dalej...pewnie nic, nikt nie bedzie szukal fotelika, kupisz go Ty przyjacielu na gieldzie albo Twoj kumpel, Ja mam 400 zl w plecy, corka nie ma fotelika, Ja nie mam kasy na nowy, a zlodziej cieszy sie bo ma 200 zł. Pozostal jeszcze uszkodzony zamek

Bandyctwo
Kolo Bielska policja zatrzymala grupe zlodziei rozbierajacych samochod do sprzedazy na czesci Seat Toledo. Chlopcy sie cieszyli z udanej akcji przeprowadzonej z narazeniem swojego zycia, a prokurator wypuscil gnojkow na wolnosc. Chwala wam chlopaki, ale lepiej byscie zrobili jakbyscie moj fotelik znalezli, przynajmniej ktos okazalby wam wdziecznosc