Witam !
Dzięki za wypowiedzi, które się pojawiły, przepraszam, ze rozbiłem moją dzisiejszą wypowiedź na dwie części, ale chciałem jak najszybciej podać korektę postu z wymienionymi płytami, a nie miałem wtedy czasu, aby napisać coś dłuższego.
Użytkownikowi pawelblu, dziękuję za wypowiedź, wyjaśniła mi ona kwestię tej stosunkowo mało chyba znanej firmy Fornet (np. na Forum jeszcze jej nie spotkałem).
A teraz moje doświadczenia w kwestii tych płyt Platinium z Fornet. Nagrałem dzisiaj taką jedną płytę z prędkością x32 (kopia płyty ***8211; metoda on the fly). Zaraz po nagraniu zrobiłem test Nero Speed i otrzymałem wyniki:
C1: max 12
całość 77
średnio 0,02
C2: max 0
całość 0
średnio 0
Czyli ogólnie bardzo dobrze. Ale uwaga ***8211; bazując na moich doświadczeniach, przeprowadziłem zaraz po pierwszym teście drugi. I niestety, wyniki były już trochę gorsze C1 ***8211; max 29, całość 119 ***8211; ale co ważniejsze pojawiły się błędy C2 ***8211; co prawda tylko 2 na początku. Aby tę kwestię rozwinąć, trochę się pobawiłem i zauważyłem pewną prawidłowość ***8211; dużo gorsze wyniki i to z błędami C2 (nawet max 20, prawie zawsze na początku,), otrzymywałem, jeśli był to drugi, a najczęściej trzeci test pod rząd danej płyty z bardzo niewielkimi przerwami ***8211; płyta była wtedy już rozgrzana. Trochę mnie to dziwi ***8211; czy to kwestia nagrywarki, czy płyt, czy też faktu, że gdy wszystko się nagrzeje, to mogą się pojawić dodatkowe błędy i to C2 ? Ciekaw jestem, czy ktoś zauważył takie zjawisko u siebie ?
W kwestii Bios'u to wątpię aby nagrywarka nie miała w Biosi***8217;e płyt, których nie mogę odczytać - to żadne nowości ***8211; Verbatim sprzed ponad 1,5 roku, Datex i TDK CD-RW. Ale może wyprodukowała je jakaś nieznana firma lub to podróbki ***8211; różnie to może być ?
Pozdrawiam wszystkich (przepraszam, że nie zamieściłem zrzutu z tego testu, postaram się w przyszłości poprawić !!!)
ro29
|