Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.02.2005, 01:21   #19
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam ponownie !
Na wstępie, bardzo dziękuję za kolejną wartościową wypowiedź użytkownika edo !!!!
W kwestii stuków i ogólnie głośności, to jak wiadomo, są to zawsze wrażenia subiektywne. Jednak według mnie (a naprawdę nie jestem przewrażliwiony na odgłosy z komputera i raczej mi one nie przeszkadzają !), ten stuk jest naprawdę głośny i dziwny, a ogólnie hałas wydawany przez tą nagrywarkę jest także duży. Oczywiście przyznaję rację edo, że panuje ogólnie opinia, że LG, są cichsze niż LiteOn ***8211; ja nie mam porównania, ale jeśli tak jest, to LiteOn muszą być naprawdę głośne !!! Może to też kwestia egzemplarza ***8211; polecam wypowiedzi na stronie internetowej sklepu www.komputronik.pl , przy tym modelu nagrywarki (LG 8526B) ***8211; są naprawdę różne, także w kwestii głośności !
Kończąc tą kwestię - to jeśli będzie mi dobrze nagrywać i nie padnie za szybko ***8211; to może sobie stukać i hałasować (oczywiście, oby nie dużo głośniej niż teraz)
Co do odczytu producenta, to nie mam zainstalowanych żadnych z wymienionych programów, a do tego gdyby coś blokowało mi ten odczyt, to chyba na wszystkich płytach ? Wątpię też, aby nagrywarka nie miała w Biosi***8217;e płyt, których nie mogę odczytać to żadne nowości ***8211; Verbatim sprzed ponad 1,5 roku, Datex i TDK CD-RW (szerszy opis w przyklejonym poście o nośnikach). Ale może wyprodukowała je jakaś nieznana firma lub to podróbki ***8211; różnie to może być ? W kwestii Biosu, to moja nagrywarka ma wersję 1.03, nie wiem czy są nowsze (chyba 1.04 ***8211; ale muszę to sprawdzić). Z tym, że wymiana Bios***8217;u, to ryzykowna operacja i musiałbym mieś mocne powody, aby ją przeprowadzić.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji w przyklejonym poście o nośnikach (nie chcę w dwóch miejscach przerabiać tych samych zagadnień) - przepraszam bardzo za taką niedogodność.
ro29
P.S. Dzięki także za ostatnią wypowiedź w kwestii płyt - co do Dysan Black, to nie mam żadnych doświadczeń, ale spotkałem się już z opinią (poza Forum), że to dość dobre płyty, a po drugie, chyba z założenia płyty czarne powinny być dobre (oczywiście zależy to też od producenta ) - chyba, ze się mylę ?

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 08.02.2005 o godz. 01:23
ro29 jest offline