Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.02.2005, 13:52   #1838
starfire
Bywalec

Data rejestracji: 16.01.2005
starfire w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
POMOZE KTOS? Wiem ze duzo pytan no ale pierwszy dzien mam Benqa i pelno nie jasnosci jest;-(

mam juz najnowszy bios PRO i nero 6.6.0.6 oraz aspi takie jak Ty masz i przetestowalem na kilku plytkach dvd i na kazdym dvd speed mam w okolicy x6 jakby sie cos zablokowalo?!?!?! Czyzby to byl problem sprzetowy?
Zmierzylem transfer jednego pliku z kilku plyt DVD i maxymalnie wynosil on 15mb - tak sobie mysle ze to wina plyt DVD bo mam jedynie kilka sztuk nagranych na TDK i troche filmow z gazet - filmy z gazet to juz tragedia transfer na poziomie 2-3x

Kolejna sprawa to dziwne zjawisko wkladam do qscana platinum x8 - szybki test pokazuje jedynie x4 mozna nagrywac - robie test x4 jest super, robie x8 - firmware not suppported robie x12 tez nie jest zle... czemu tak?

Jak mozna zmienic strategie zapisu? Mozna to w jakims programie przelaczac? Tzn robie test w qscan na tej i tej strategii a pozniej przelaczam i robie drugi test?

czy programy typu dvdclone i ecrypter sluza TYLKO do nagrywania iso? czy moze tez mozna nagrywac zwykle pliki?

Czy aby QScan jest wiaryodny? Zeby zwyka platiniumka byla 2x lepsza od verbatimki? roznica w cenie 1zl (1,5 - 2,5)

Co to jest FE 8/8 i gdzie to sie ustawia w nero?

I ostatnia sprawa - pare wykresow na poczatek platinum x8 najpierw sprawdzamy qscanem x4 i x12 bo przy x8 wyskakuje ze bios nieobsluguje?!!?!?

a teraz wypalamy nero x4
dalej testy dla verbatima x8 zrobilem testy x4 x8 x12 i palone x4

Jak widac kicha straszna co jest?

Ustawienia nero do narywania standardowe - book type automatycznie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
BenQ 1620-platinum-x8-minus-test-x4.jpg   BenQ 1620-platinum-x8-minus-test-x12.jpg   BenQ 1620-platinum-minus-test-odczytu.jpg   BenQ 1620-platinum-palone-x4-minus-test-x8.jpg   BenQ 1620-verbatim-minus-x8-palonyx4.jpg  

Ostatnio zmieniany przez starfire : 08.02.2005 o godz. 22:07
starfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post