Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.02.2005, 13:01   #10
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Zgoda dla nośników z rekomendacją.
W temacie BenQ są nośniki nagrywanie 4x@12x z rekomendacją.
Wyniki
W pliku pomocy QScan'a jest opis jakie płytki należy nagrywać przy odpowiednich wskazaniach QScan'a.
Ja stosuję zalecenia. Eksperymentować można. Wyniki potwierdzają.
Powiem szczerze - wyniki Qscana, jego rekomendacje i zalecenia akurat mnie najmniej obchodza. Zrobilem, zamiescilem, wagi do tego nie przywiazuje ZADNEJ. Gdyby wyniki jednoznacznie pokryly sie z TEFE z plextools to moze zaczelo by mnie to obchodzic.

Cytat:
Napisany przez slawekj
Brak zaufania czy zrozumienia...
Błędy PIF to nieskorygowane błędy PI.
Plextor i LiteOn seria 12.. i 16.. mają słabą korekcję. Dlatego PIF na BenQ jest takie bo ma najlepszą korekcję.
Patrz post #3 - jest dokladnie odwtronie, wiec nadal uwazam ze wynik nero jest bledny.

Cytat:
Napisany przez slawekj
Ja dalej uważam, że porównywać można wyłącznie płytki rekomendowane i nagrywane z jednakową prędkością.
Co stoi na przeszkodzie ?
A ja dalej uwazam inaczej. Moim zdaniem ograniczanie sie do 'rekomendowanych' plytek to zaden test napedu. Np. BTC moze wydac naped w ktorym jedyna rekomendowana plytka bedzie plytka BTC (oczywiscie jakis high grade z TY, z odpowiednio dopieszczona strategia w napedzie), no i wynik bedzie imponujacy, ale czy to najlepszy naped ??

PS. Naprawde nie chce wnikac w filozoficzne aspekty publikacji, po prostu bede tu wrzucal to co przetestuje.

Zaczynamy druga runde:

DVD1 Benq:

DVD2 NEC:

DVD3 LiteOn:

DVD4 Plextor (qscana dodalem jako zalacznik, bo chyba mi sie limit skonczyl na serwerze :/):
Dołączone obrazki
Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500-tefe-benq.jpg 

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 08.02.2005 o godz. 13:04
pawelblu jest offline